206
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου | SOOC

Πλεύρης: Προς άρση όλων των μέτρων τον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 10:19
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου
|SOOC

Πλεύρης: Προς άρση όλων των μέτρων τον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 10:19

Oδεύουμε προς άρση όλων των μέτρων περί τα μέσα Μαρτίου, ωστόσο «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας», ήταν το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οπως εξήγησε ο υπουργός, στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών. Δεν υπάρχει ωστόσο κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Μιλώντας για την απόφαση σταδιακής άρσης περιορισμών στην Ελλάδα, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων, κάτι που, όπως εκτίμησε, δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Οσον αφορά το ζήτημα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, o υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, πρόσθεσε, να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...