204
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης | George Vitsaras / SOOC

Πιερρακάκης: Πάνω από 1 εκατ. SMS σε μια ημέρα για την άδεια κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 07:48
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης
|George Vitsaras / SOOC

Πιερρακάκης: Πάνω από 1 εκατ. SMS σε μια ημέρα για την άδεια κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 07:48

Στην απήχηση των μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος επισήμανε ποιες εναλλακτικές έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο Mega ανέφερε ότι οι πολίτες έστειλαν πάνω από 1.000.000 γραπτά μηνύματα στον αριθμό 13033 για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας.

Ανέφερε ακόμη ότι στην πλατφόρμα forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά.

Οπως εξήγησε, «για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού».

Πέρα από το ηλεκτρονικό μήνυμα, οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους «φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του».

«Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα», επισήμανε ο υπουργός.

Τέλος, σε ερώτημα για το πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο, ο κ. Πιερρακάκης παρέπεμψε στους επιδημιολόγους και τους λοιμωξιολόγους και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...