232
Ο Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ | en24news.com

Πέθανε από Covid-19 ο θρυλικός γάλλος δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 17:45
Ο Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ
|en24news.com

Πέθανε από Covid-19 ο θρυλικός γάλλος δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 17:45

Ο Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ, ο δημοσιογράφος και εκδότης-ιδρυτής του γαλλικού οικονομικού περιοδικού L’Expansion, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 83 ετών, ανακοίνωσε το περιοδικό Psychologies, ένα από τα γνωστότερα έντυπά του.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σερβάν-Σρεμπέρ είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Ο Σερβάν-Σρεμπέρ προερχόταν από οικογένεια δημοσιογράφων-εκδοτών (ο αδελφός του, Ζαν-Ζακ, που πέθανε το 2006, ίδρυσε το περιοδικό L’Express) και ήταν ένας «δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος με αστείρευτη περιέργεια», όπως ανέφερε το Psychologies στον ιστότοπό του.

Γεννήθηκε το 1937 και, μετά την αποφοίτησή του από το Sciences-Po το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στην οικονομική εφημερίδα Les Échos, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο πατέρας του και στη συνέχεια στο L’Express του αδελφού του. Το περιοδικό έγινε το πρότυπο για άλλα newsmagazine στη Γαλλία, σημειώνει ο Monde.

Το 1967 ίδρυσε το L’Expansion, που μετατράπηκε κατόπιν σε έναν ισχυρό όμιλο στον χώρο του οικονομικού Τύπου με εκδόσεις όπως οι L’Entreprise, La Vie financière και La Lettre de l’Expansion. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 εμφανίστηκαν οικονομικά προβλήματα, λόγω της πτώσης των πωλήσεων και ο Σερβάν-Σρεμπέρ πούλησε τον όμιλο.

Στράφηκε αργότερα σε άλλο τομέα εκδόσεων, αγοράζοντας τον τίτλο Psychologies, τον οποίο επίσης μεταμόρφωσε ανεβάζοντας τις πωλήσεις από 75.000 σε 350.000 τεύχη, με κυκλοφορίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Κίνα.

Είχε γράψει επίσης πάνω από 20 δοκίμια, μεταξύ των οποίων και το «80 χρόνια, μια κάποια ηλικία» που εκδόθηκε στις αρχές του 2019 και ασχολείται με το γήρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...