280
Η Εμα Κόριν ως Νταϊάνα και ο Τζος Ο’Κόνορ ως Κάρολος στην τέταρτη σεζόν της σειράς | Netflix

Σήμανση ότι «Το Στέμμα» είναι μυθοπλασία ζητεί ο βρετανός υπουργός Πολιτισμού

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 13:03
Η Εμα Κόριν ως Νταϊάνα και ο Τζος Ο’Κόνορ ως Κάρολος στην τέταρτη σεζόν της σειράς
|Netflix

Σήμανση ότι «Το Στέμμα» είναι μυθοπλασία ζητεί ο βρετανός υπουργός Πολιτισμού

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 13:03

Ανω-κάτω εξακολουθεί να κάνει τη Βρετανία η νέα σεζόν της σειράς του Neflix «To Στέμμα» για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τη βασιλική οικογένεια.

Αφού ιστορικοί και δημοσιογράφοι έχουν εστιάσει στις ιστορικές ανακρίβειες του σεναρίου, στους επικριτές της σειράς προστέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Ολιβερ Ντάουντεν, που σχεδιάζει να ζητήσει από το Netflix να προειδοποιεί τους τηλεθεατές ότι πρόκειται για σειρά μυθοπλασίας.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο υπουργός θεωρεί ότι η σήμανση αυτή στους τίτλους της αρχής κάθε επεισοδίου είναι απαραίτητη, γιατί πολλοί νέοι τηλεθεατές δεν ζούσαν την περίοδο που διαδραματίζεται η σειρά και ενδεχομένως να θεωρούν ότι όσα βλέπουν συνέβησαν στα αλήθεια.

«Είναι μία πολύ όμορφη δουλειά μυθοπλασίας και όπως γίνεται σε άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, έτσι και το Netflix θα πρέπει να κάνει ξεκάθαρο στην αρχή (των επεισοδίων) ότι είναι απλώς αυτό. Χωρίς τη σήμανση, φοβάμαι ότι μια γενιά τηλεθεατών που δεν ζούσαν την εποχή των γεγονότων, μπορεί να θεωρήσουν λανθασμένα τη μυθοπλασία ως πραγματικότητα», δήλωσε ο υπουργός στην Daily Mail.

Προς το παρόν, η σήμανση του Netflix προειδοποιεί ότι η σειρά περιέχει γυμνές σκηνές, βία και αναφορές σε αυτοκτονία και ότι είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών.

Πολλοί, όμως, έσπευσαν να επικρίνουν την σχεδιαζόμενη παρέμβαση του υπουργού, ανάμεσά τους και ιστορικοί, όπως η ιστορικός Κέιτ Γουίλιαμς, που είπε ότι μοιάζει περισσότερο με αντιπερισπασμό, ενώ ο Αλεξ φον Τάνζελμαν έγραψε: «Το Netflix πάντα λέει στον κόσμο ότι “Το Στέμμα” είναι μυθοπλασία και έτσι παρουσιάζεται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ηθοποιοί. Απίστευτο, δεν είναι;»

Προς το παρόν, το Netflix δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα.

Η σειρά έχει κατηγορηθεί για διάφορες ανακρίβειες, από τον τρόπο που παρουσιάζει τη σχέση Καρόλου – Νταϊάνα μέχρι τα ρούχα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...