207
Πόση οργή μπορεί να προκαλέσει μία φωτογραφία; | Karen Catbird/ Facebook

Η φωτογραφία που συγκλονίζει: Πτηνό ταΐζει το νεοσσό του… τσιγάρο

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 14:38
Πόση οργή μπορεί να προκαλέσει μία φωτογραφία;
|Karen Catbird/ Facebook

Η φωτογραφία που συγκλονίζει: Πτηνό ταΐζει το νεοσσό του… τσιγάρο

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 14:38

Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε βουτήξει τα χέρια μας στην παχιά άμμο κάποιας παραλίας; Και πόσες φορές τα έχουμε τραβήξει από αυτήν βλέποντας να αναδύονται στην επιφάνεια γόπες από τσιγάρα;

Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα: εκατομμύρια τσιγάρα ανακατεύονται με άμμο, βότσαλα και θαλασσινό νερό σε ακτές του πλανήτη μας. Τα σημάδια της ανθρώπινης αδιαφορίας βρίσκονται παντού και είναι φορές που μία φωτογραφία αρκεί για να μας δώσει μία γερή γροθιά στο στομάχι.

Μία τέτοια φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Στην φωτογραφία που έχει τραβηχτεί σε παραλία της Φλόριντα, μία μητέρα skimmer (σ.σ. πτηνό σαν το γλαρόνι) απαθανατίστηκε να δίνει στο νεοσσό της, προφανώς ως τροφή, ένα αποτσίγαρο.

«Εάν καπνίζεις, σε παρακαλώ μην αφήνεις τα αποτσίγαρα κάτω» έγραψε η Κάρεν Μέισον κάτω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Συμπλήρωσε δε, πως «η μητέρα πρόσφερε στο παιδί της μία γόπα. Ήρθε η στιγμή να καθαρίζουμε τις παραλίες και να σταματήσουμε να τις αντιμετωπίζουμε ως ένα μεγάλο τασάκι».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνες, οι γόπες τσιγάρων είναι παγκοσμίως ανάμεσα στα 10 σκουπίδια που εντοπίζονται συχνότερα στις παραλίες, βάσει της έκθεσης του οργανισμού Ocean Conservancy.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...