156
Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο κατέθεσε την Παρασκευή το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2024, 18:48
Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο κατέθεσε την Παρασκευή το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη (φωτ. αρχείου)
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2024, 18:48

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο με το οποίο ζήτησε να αποκλειστεί το κόμμα Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές κατέθεσε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο υπόμνημα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η «πραγματική ηγεσία» στο συγκεκριμένο κόμμα «ασκείται de facto από τον Ηλία Κασιδιάρη και αυτό το συμμερίζεται η πλειοψηφία των βουλευτών» του.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο «οι Σπαρτιάτες ως κόμμα δεν υπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αφού ο πραγματικός ηγέτης του έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή”».

  • Αναλυτικά το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εδώ

Σχετικό αίτημα αναμενόταν να κατατεθεί και από τη Νέα Δημοκρατία, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, ενώ και η Νέα Αριστερά προανήγγειλε την υποβολή ένστασης στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη εκκινήσει έρευνα για βουλευτές των Σπαρτιατών με την υποψία ότι «προσέφεραν το κόμμα» ως «μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη» (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...