414
Δεν φταίω εγώ, αλλά ο μηχανισμός Μητσοτάκη-Γκρίνμπεργκ, λέει τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ | Aris Oikonomou / SOOC

Αlert Κασσελάκη στην «τρικυμία» Παπανώτα: «Μας βάζουν παγίδες, στήνουν προβοκάτσιες»!

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2024, 10:59
Δεν φταίω εγώ, αλλά ο μηχανισμός Μητσοτάκη-Γκρίνμπεργκ, λέει τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
|Aris Oikonomou / SOOC

Αlert Κασσελάκη στην «τρικυμία» Παπανώτα: «Μας βάζουν παγίδες, στήνουν προβοκάτσιες»!

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2024, 10:59

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα απόνερα από το φιάσκο Παπανώτα (εδώ), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζει τη σπέκουλα με προειδοποιήσεις προς τους ψηφοφόρους του για «παγίδες» και «προβοκάτσιες» εν όψει ευρωεκλογών.

Βέβαια, μόνο ως προβοκάτσια δεν θα μπορούσε να εκληφθεί η ανάδειξη των απαράδεκτων δηλώσεων του τέως υποψηφίου, Δημήτρη Παπανώτα, για τις «ευθύνες» των γυναικών-θύματα έμφυλης βίας, αλλά όπως και να έχει, στην «παγίδα» ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έπεσαν, αφού αρχικά οι εξηγήσεις που έδωσε ο αποπεμφθείς υποψήφιος ευρωβουλευτής θεωρήθηκαν επαρκείς.

Σε δεύτερο χρόνο όμως –και αφού προηγήθηκαν οι έντονες αντιδράσεις, τύπου «ή εγώ ή αυτός», από τις επίσης υποψήφιες για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπεκατώρου και Δώρα Τσαμπάζη– ο κ. Κασσελάκης υποχρεώθηκε να το ξανασκεφτεί και να πάρει τελικά την απόφαση διαγραφής του ονόματος του πανελίστα από την ευρωλίστα του κόμματος.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθαν και οι «απαραίτητες» σε τέτοιες περιπτώσεις διαρροές, ότι για την απόφαση του προέδρου δεν βάρυναν μόνο οι αντιδράσεις, όπως π.χ. της κυρίας Μπεκατώρου, αλλά μέτρησε και «ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα» ο ίδιος ο Δημήτρης Παπανώτας. Με τη γνωστή δηλαδή δήλωση περί κοπτοραπτικής, «υποτιμώντας –όπως αναφέρεται κατόπιν εορτής, βέβαια, από την Κουμουνδούρου– την ακοή όσων άκουσαν τις επίμαχες δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες, αντί να παραδεχθεί έστω ότι επρόκειτο για μία ατυχή διατύπωση».

Στη σκιά των αντιδράσεων για την ανάδειξη ενός προβληματικού, όπως αποδείχθηκε, υποψηφίου, από τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της καινοφανούς διαδικασίας που διαφήμιζε ο πρόεδρος και ο υπόλοιπος μηχανισμός της Κουμουνδούρου, ακολούθησαν και νέες διαρροές με προειδοποιήσεις για «σχεδιασμούς» και «νέα χτυπήματα« σε υποψήφιους του κόμματος.

Εξ ου και το alert Kασσελάκη στα social media: «Είναι βέβαιο ότι ως τις ευρωεκλογές, το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του. Ζητώ από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά του», βγήκε να προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους του.

Και για να μαζευτούν και τα απόνερα της επιλογής πρώτα, και της αποπομπής, στη συνέχεια, Παπανώτα, ακολούθησε η διαβεβαίωση ότι «πλέον περνούν από κόσκινο βιογραφικά, δηλώσεις και συμπεριφορές»…

Κλείνοντας και απαντώντας στις μάλλον κακεντρεχείς παρατηρήσεις για το πρωθύστερο της ανωτέρω διατύπωσης, οι ίδιες πηγές έσπευσαν να διαψεύσουν ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου (κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης) για την τροπή που πήρε το θέμα Παπανώτα, τις ανακοινώσεις για το Ισραήλ, το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια α λα ΣΥΡΙΖΑ» και τον σταυρό από το λάδι στην κολυμπήθρα του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...