508
Η Χαρ. Τρικούπη είχε προσφύγει πρώτη στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας τον αποκλεισμό του μορφώματος | Nick Paleologos / SOOC

ΠΑΣΟΚ: Να τα χαίρονται τα κομπλιμέντα Στίγκα στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 19:41
Η Χαρ. Τρικούπη είχε προσφύγει πρώτη στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας τον αποκλεισμό του μορφώματος
|Nick Paleologos / SOOC

ΠΑΣΟΚ: Να τα χαίρονται τα κομπλιμέντα Στίγκα στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 19:41

Τη σκυτάλη της σκληρής κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να μην καταθέσει υπόμνημα για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές έλαβε, μετά την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με φόντο την απόφαση του Αρείου Πάγου να «μπλοκάρει» την κάθοδο του μορφώματος στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

Σε σχετική τοποθέτησή του στη Βουλή ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε, αρχικά, στην ιδιαίτερη σημασία τη απόφασης «μη ανακήρυξης του μορφώματος των Σπαρτιατών στις ευρωπαϊκές εκλογές», η οποία αποτελεί «νίκη για τη δημοκρατία».

«Γι’ αυτό κάναμε το ελάχιστον καθήκον μας να υποβάλουμε υπόμνημα. Εμείς κάναμε το καθήκον μας», εξήγησε ο κ. Μάντζος, για να απευθυνθεί, ακολούθως, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς; Πώς αισθάνεστε που ήρθε σήμερα ο επικεφαλής του μορφώματος και σας συγχαίρει;».

Είχαν προηγηθεί τα εύσημα του Βασίλη Στίγκα, προέδρου των Σπαρτιατών, στον ΣΥΡΙΖΑ για την «αξιοπρεπή», όπως τη χαρακτήρισε, στάση του να μην καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος.

«Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ πώς αισθάνεστε; Αισθάνεστε αξιοπρέπεια; Και σήμερα σας κάνει και κομπλιμέντα ο Στίγκας. Να τα χαίρεστε», συμπλήρωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Θα κάνει και βίντεο στο TikTok ο αρχηγός σας; Ας σταματήσει ξανά στη Μακρόνησο, να μας πει αυτή τη φορά γιατί δεν υπέβαλε υπόμνημα. Οπως κάνατε και τον Μάιο και τον Ιούνιο, πριν τις εθνικές εκλογές. Θα βρείτε μια δικαιολογία; Χάσατε την προθεσμία; Αισθάνεστε αξιοπρέπεια; Οτι τιμάτε την Αριστερά και τους αγώνες της;», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Μάντζος.

Υπενθυμίζεται πως η Χαρ. Τρικούπη είχε προσφύγει πρώτη στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας, τονίζοντας πως «η πραγματική ηγεσία» των Σπαρτιατών «ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη».

Ακολούθησαν ανάλογα υπομνήματα από τη ΝΔ και τη Νέα Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρείχε εξηγήσεις για τη στάση του, ενώ στελέχη του κόμματος εξέφρασαν τη βούληση να καταταθεί υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών … εκπρόθεσμα –όταν άνθρωποι της Κουμουνδούρου θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις η σχετική προθεσμία είχε λήξει.

Αιχμές Απόστολου Κακλαμάνη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι το κόμμα του κ. Κασσελάκη δεν κινήθηκε εγκαίρως εναντίον του μορφώματος της Ακροδεξιάς έθεσε επιτακτικά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής (1993 – 2004) Απόστολος Κακλαμάνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα ηγεσία του, αν και αξιωματική αντιπολίτευση, απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα και ύστερα από αρνητικά δημοσιεύματα για τη στάση του, υποσχέθηκε να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας κι αυτός σχετικό υπόμνημα στο Α.Ε.Δ. Πότε; Η σχετική προθεσμία έληξε προ μιας εβδομάδος!», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Και αναρωτήθηκε: «Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών, όπως έκανε και ο προκάτοχός του κ. Τσίπρας για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, όταν μετά τη διάλυσή της ως εγκληματικής οργάνωσης δεν συμμετείχε στις εκλογές του Ιουλίου 2019;».

Ο Απόστολος Κακλαμάνης ανέφερε, τέλος, πως αξιολογείται «και η δήλωση του αρχηγού των Σπαρτιατών κ. Στίγκα, που επαινεί για τη στάση του αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αξιοπρεπές κόμμα. Δίνει γραμμή;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...