360
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» Τόνι Εστανγκέ βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας | REUTERS/Louisa Gouliamaki/

Παρίσι 2024: Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πρωτοφανή, λέει ο πρόεδρος των Αγώνων

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 11:12
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» Τόνι Εστανγκέ βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας
|REUTERS/Louisa Gouliamaki/

Παρίσι 2024: Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πρωτοφανή, λέει ο πρόεδρος των Αγώνων

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 11:12

Για πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που θα «προτατέψουν τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει αναλάβει ποτέ το Παρίσι», μίλησε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, Τόνι Εστανγκέ.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο BBC Sport, 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, ο Εστανγκέ διαβεβαιώσε οτι οι Αγώνες θα είναι ασφαλείς και δήλωσε ικανοποιημένος για το επίπεδο προετοιμασίας. «Οι χώροι είναι έτοιμοι, ο προϋπολογισμός είναι ισορροπημένος. Έχουμε πολύ καλές πωλήσεις εισιτηρίων, το επίπεδο των φιλοδοξιών είναι πολύ υψηλό», είπε.

Ποιες είναι οι ανησυχίες

Η Γαλλία έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού από τον περασμένο Οκτώβριο, εξαιτίας δύο επιθέσεων με μαχαίρι και πολύ πριν συμβεί το τρομοκρατικό χτύπημα στον συναυλιακό χώρο της Μόσχας, μετά το οποίο έχουν αναζωπυρωθεί οι ανησυχίες για κλιμάκωση τέτοιων επιθέσεων σε ευρωπαϊκά εδάφη. Εξάλλου, το Ισλαμικό Κράτος έχει απειλήσει και τα προημιτελικά του Champions League, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τους φόβους.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι χώρες ανεβάζουν το επίπεδο ετοιμότητας ενώ όλοι οι προβολείς στρέφονται στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στο Παρίσι. «Δεν είμαστε αφελείς, αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους. Αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να υπερασπιστούμε ό,τι πιο σημαντικό έχει αυτή η διοργάνωση. Για μένα, αυτό είναι ο αθλητισμός», είπε ο Εστανγκε στο BBC Sport, προσθέτοντας ότι η Γαλλία συνεργάζεται ισχυρά με διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο για την ασφάλεια των Αγώνων.

Το στοίχημα της Τελετής Έναρξης

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο και όχι σε κάποιο στάδιο: Περισσότεροι από 10.000 αθλητές αναμένεται να πλεύσουν με 160 φορτηγίδες στον Σηκουάνα, σε μια απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων, και με θεατές πολλαπλάσιους από όσους θα χωρούσε ένα στάδιο.

Ο Εστανγκε δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, λέγοντας ότι «έχει εμπιστοσύνη στο σύστημα».

Πάντως, η κυβέρνηση της Γαλλίας, όπως πρόσφατα δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ετοιμάζει σχέδιο Β και σχέδιο Γ για την περίπτωση που θα χρειαστεί η Τελετή Έναρξης να μεταφερθεί αλλού. Ήδη, όπως αναφέρει το BBC, οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την τελετή από τις όχθες του Σηκουάνα έχουν μειωθεί στις 300.000 (από 600.000 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός) ενώ δεν θα ισχύσει τελικά η δωρεάν πρόσβαση για τους τουρίστες. Θα εκδοθούν εισιτήρια και προσκλήσεις, χωρίς ανοιχτή εγγραφή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...