321
Eνα από καμμάτια του αεροσκάφους που διασκορπίστηκαν στην περιοχή της συντριβής | YouTube/CCTV

«Oυδείς επιζών» και επισήμως στο αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing της China Eastern Airlines

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2022, 16:42
Eνα από καμμάτια του αεροσκάφους που διασκορπίστηκαν στην περιοχή της συντριβής
|YouTube/CCTV

«Oυδείς επιζών» και επισήμως στο αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing της China Eastern Airlines

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2022, 16:42

Νεκροί είναι και οι 132 επιβαίνοντες στο Boeing 737 της China Eastern Airlines που συνετρίβη τη Δευτέρα στην περιοχή Γκουανξί Ζουάνγκ (νότια Κίνα), επιβεβαίωσε επισήμως αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) .

Στην επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Εν τω μεταξύ η Κίνα αποφάσισε να καθηλώσει όλα τα αεροπλάνα Boeing 737-800 μέχρι νεωτέρας.

Προς το παρόν δείχνει να επιβεβαιώνεται ότι το αεροσκάφος έκανε μια ξαφνική βουτιά στα 30.000 πόδια μέσα σε μόλις δύο λεπτά, για να συντριβεί στο έδαφος με ταχύτητα που υπολογίζεται στα 563 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CCTV, η China Eastern Αirlines έχει συστήσει εννέα ομάδες για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος, την παροχή βοήθειας στους συγγενείς κ.α.

«Ολοι όσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος θα πρέπει να ήταν αναίσθητοι» στη «βουτιά θανάτου» που έκανε το αεροσκάφος, εκτίμησε από την πλευρά της (εδώ) η ειδική σε θέματα αεροπορίας, δημοσιογράφος-σχολιαστής, Σάλι Γκίθιν.

Ωστόσο, όπως είπε, υπήρξε ένα «διάστημα 10 έως 20 δευτερολέπτων όπου ένας ή περισσότεροι από τους πιλότους ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και προσπάθησαν να σώσουν το αεροπλάνο» πριν αυτό συντριβεί, για να συμπληρώσει:

«Οι πιλότοι εκπαιδεύονται σε μεγάλο βαθμό σε προσομοιωτές. Αλλά στον πραγματικό κόσμο, μπορεί να συγκλονιστούν ή να αποπροσανατολιστούν από ξαφνικά γεγονότα. Αυτό είναι γνωστό ως φαινόμενο φόβου, και είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτεί κανείς γι’ αυτό. Ακόμη και οι έμπειροι πιλότοι μπορεί να αιφνιδιαστούν και τότε μπορεί να κάνουν κακές κρίσεις. Τώρα γίνονται προσπάθειες να αναγνωριστεί αυτό και να προσφερθεί πρόσθετη εκπαίδευση».

Η ίδια σημείωσε πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς για εικασίες» για το τι μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή του Boeing. Χαρακτήρισε πάντως αασυνήθιστο το γεγονός ότι ο συγκυβερνήτης είχε 30.000 ώρες πτητικής εμπειρίας, ενώ ο πιλότος είχε μόνο 7.000 ώρες πτήσης. Ενας τρίτος εκπαιδευόμενος πιλότος, με μερικές εκατοντάδες ώρες πτητικής εμπειρίας, βρισκόταν επίσης στο αεροπλάνο της China Eastern Airlines.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...