224
O Nίκος Κοτζιάς χαιρετά τους Σκοπιανούς βγάζοντας το καπέλο - Με τη σειρά τους εκείνοι σφράγισαν με το «FYROM - ΠΓΔΜ» το «Republic of Macedonia» στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του | . REUTERS/Ognen Teofilovski

Οταν οι Σκοπιανοί σφράγισαν το «Republic of Macedonia» στο πρόγραμμα της επίσκεψης Κοτζιά

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 11:24
O Nίκος Κοτζιάς χαιρετά τους Σκοπιανούς βγάζοντας το καπέλο - Με τη σειρά τους εκείνοι σφράγισαν με το «FYROM - ΠΓΔΜ» το «Republic of Macedonia» στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του
|. REUTERS/Ognen Teofilovski

Οταν οι Σκοπιανοί σφράγισαν το «Republic of Macedonia» στο πρόγραμμα της επίσκεψης Κοτζιά

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 11:24

Ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων Ντιμιτρόφ – Κοτζιά για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είναι σε πλήρη εξέλιξη στα Σκόπια. Μετά από 12 ολοκληρα χρόνια το αεροσκάφος του έλληνα υπουργού Εξωτερικών προσγειώθηκε στο «Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων» (και όχι πια «Μέγας Αλέξανδρος», μετά την μετονομασία του) και οι αρμόδιοι του υπουργείου των Εξωτερικών της γειτονικής χώρας είχαν προβεί σε όλες τις προετοιμασίες για την επίσκεψη.

Στο πρόγραμμα όμως της επίσκεψης Κοτζιά που διανεμήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, έγραφε ψηλά με κεφαλαία γράμματα: «Republic of Macedonia – Ministry of Foreign Affairs».

prosk

Προκειμένου να μην υπάρξουν «με το καλημέρα» ενστάσεις από την ελληνική αποστολή, οι Σκοπιανοί έσπευσαν να… σφραγίσουν (όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν με τα διαβατήρια ή ακόμη και τις πινακίδες των αυτοκινήτων στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων) το επίσημο πρόγραμμα, δίπλα ακριβώς από το «Republic of Macedonia», με την ένδειξη: «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως FYROM/ΠΓΔΜ», στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Το κατά πόσο θα συνεχίσει να αναγράφεται το «Republic of Macedonia» στα επίσημα έγγραφα της γείτονος, μένει να αποδειχθεί, αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι δυο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στο όνομα «Γκόρνα Ματσεντόνια» αμετάφραστο. Πραμένει ωστόσο ανοικτή μία σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συνταγματικές αλλαγές, αλλά και το τι ταυτότητα θα δηλώνουν οι κάτοικοί της «Γκόρνα Ματσεντόνια» (έτσι χωρίς κλίση και τελικό σίγμα…).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...