181
|

Ολη η Ελλάδα μπλε εκτός Ροδόπης – εθνικό ζήτημα ο ρόλος του τουρκικού προξενείου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:05

Ολη η Ελλάδα μπλε εκτός Ροδόπης – εθνικό ζήτημα ο ρόλος του τουρκικού προξενείου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:05

Με την ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, και την εντυπωσιακή διαφορά των 20 και πλέον μονάδων, 58 από τις 59 περιφέρειες της χώρας, βάφτηκαν μπλε, με εξαίρεση τη Ροδόπη, όπου έδρασε και πάλι ο παράγοντας τουρκικό προξενείο.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ – για τον ρόλο του οποίου στις μειονοτικές περιοχές πολλοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου- κράτησε στο… ροζ τη Ροδόπη σε αντίθεση με την Ξάνθη όπου έγινε η μεγάλη ανατροπή και το «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε.

Η εξαίρεση της ροζ Ροδόπης ωστόσο δεν αποτελεί κομματικό ζήτημα αλλά εθνικό, με δεδομένο τον ρόλο του τουρκικού προξενείου.

Από μία έδρα παίρνουν ο Οζγκιούρ Φερχάτ (ΣΥΡΙΖΑ) με πάνω από 12.000 σταυρούς, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ) με περισσότερους από 10.200 και ο Αχμέτ Ιλχάν (ΠΑΣΟΚ) με 5.600 ψήφους.

Στην Ξάνθη με πρώτο στους σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων της, τον Σπύρο Τσιλιγγίρη, η Νέα Δημοκρατία ανέτρεψε τα προγνωστικά συγκεντρώνοντας 35,% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ στο 85% της ενσωμάτωσης.

Σπύρος Τσιλιγγίρης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπαράν Μπουρχάν (ΠΑΣΟΚ) παίρνουν τις τρεις έδρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...