272
Παίκτες της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο αναμένοντας την αποχώρησή τους | Twitter

Οι Τούρκοι κάλεσαν τον έλληνα πρεσβευτή για εξηγήσεις μετά το μπλόκο στη Γαλατασαράι

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 21:20
Παίκτες της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο αναμένοντας την αποχώρησή τους
|Twitter

Οι Τούρκοι κάλεσαν τον έλληνα πρεσβευτή για εξηγήσεις μετά το μπλόκο στη Γαλατασαράι

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 21:20

Επιμένουν οι Τούρκοι έπειτα από την άρνηση των ελληνικών Αρχών να επιτραπεί η είσοδος στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι διότι δεν είχε έγκυρα τεστ για τον κορονοϊό.

Μετά τις δηλώσεις των αρμόδιων παραγόντων που ζητούσαν από την ελληνική πλευρά να απολογηθεί, ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σειρά είχε η κλήση στον πρεσβευτή της Ελλάδας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι ο Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα σε διαμαρτυρία για την προσβλητική συμπεριφορά, όπως λένε οι Τούρκοι, σε βάρος της Γαλατασαράι.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε χθες Δευτέρα στο Twitter απαράδεκτη και αγενή τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στην τουρκική ομάδα. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών έδωσε συνέχεια λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «το γεγονός πως η Ελλάδα υποδέχθηκε με αυτόν τον τρόπο μία από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας μας καταδεικνύει τη μισαλλοδοξία της έναντι της χώρας μας, ακόμη και στον χώρο του αθλητισμού».

«Είναι λυπηρό να υφίστασαι τέτοια αντιμετώπιση ενώ επίκειται ένας φιλικός αγώνας. Αυτή η συμπεριφορά δεν ωφελεί ούτε τις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε το αθλητικό πνεύμα», είπε από την πλευρά  του ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ελλάδα Μπουράκ Οζουγκεργκίν στο πρακτορείο Anadolu.

Η τουρκική ομάδα είχε φθάσει τη Δευτέρα στην Αθήνα για το φιλικό που θα γινόταν σήμερα Τρίτη με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δεν της επιτράπηκε η είσοδος μετά την άρνηση των παικτών της να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Τα 81 άτομα της αποστολής υποστήριξαν ότι είχαν υποβληθεί σε μοριακό τεστ την Κυριακή, όπως υποστήριξε η ομάδα που πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνουν νέα τεστ, σύμφωνα με το πρωτόκολλο αμοιβαίας αναγνώρισης των διαγνωστικών τεστ που έχουν υπογράψει Ελλάδα και Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...