243
Ο Μουρτάζ με την αυτοσχέδια φανέλα του σταρ της Μπαρτσελόνα | Telegraph

Οι Ταλιμπάν απείλησαν να σκοτώσουν τον «μικρό Μέσι» από το Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 10:10
Ο Μουρτάζ με την αυτοσχέδια φανέλα του σταρ της Μπαρτσελόνα
|Telegraph

Οι Ταλιμπάν απείλησαν να σκοτώσουν τον «μικρό Μέσι» από το Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 10:10

Η αγάπη του πεντάχρονου τότε Αφγανού Μουρτάζ Αχμάντι για τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο, πιο πολύ γιατί ο μικρός, χωρίς να μπορεί να βρει μια πραγματική φανέλα, είχε γράψει σε μια πλαστική σακούλα το όνομα και τον αριθμό του ποδοσφαιριστή.

Ο Μουρτάζ κατάφερε μάλιστα να συναντήσει τον Μέσι και να περπατήσουν μαζί στο γήπεδο σε αγώνα στο Κατάρ.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Μουρτάζα πήρε το δρόμο της φυγής, καθώς, όπως γράφει το sky.com, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κατοικία του μαζί με την οικογένειά του γιατί τους κυνηγούν οι Ταλιμπάν.

Ο μικρός με τη μητέρα του και τον αδελφό του, αυτόν που είχε φτιάξει την «φανέλα», ζουν σε ένα διαμέρισμα στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Ο πατέρας τους, που είναι αγρότης, έμεινε στην επαρχία.

Λέγεται μάλιστα ότι οι Ταλιμπάν τον αναζητούσαν ονομαστικά και απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν.

Ο Μουρτάζ αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του την φανέλα και την μπάλα με την υπογραφή που του χάρισε ο Μέσι.

Ζούσαν στην επαρχία Γκάζνι, στα νοτιοανατολικά της χώρας, και μαζί με 4.000 οικογένειες αναγκάστηκαν να φύγουν από τις εστίες τους όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε μια θεωρούμενη σαν ασφαλή περιοχή. Εκατοντάδες είναι τα θύματα των συγκρούσεων από την πλευρά των στρατιωτών, αλλά και των αμάχων, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Η οικογένεια του Μουρτάζ ανήκει στην εθνοτική ομάδα Χαζάρα, στην οποία κυριαρχούν οι Σιίτες. Αυτό τους βάζει στο στόχαστρο των σουνιτών Ταλιμπάν.