215
Μπόικο Μπορίσοφ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Αλέξης Τσίπρας σε στιγμές ευδαιμονίας | Twitter

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μπορίσοφ για τους δύο αξιωματικούς

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 13:38
Μπόικο Μπορίσοφ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Αλέξης Τσίπρας σε στιγμές ευδαιμονίας
|Twitter

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μπορίσοφ για τους δύο αξιωματικούς

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 13:38

Η αρχική αισιοδοξία για τα… αποτελέσματα της Συνόδου της Βάρνας και των πιέσεων της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τη θέση της στον προβληματισμό και στην έντονη ανησυχία, μετά την έμμεση σύνδεση του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους Οκτώ διά στόματος, μάλιστα, του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

Υπό τα νέα δεδομένα και ενώ ακούστηκαν δημοσίως πια απόψεις όπως αυτές του κ. Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες, παρακάμπτοντας τη Δικαιοσύνη των δύο χωρών, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ – τον οικοδεσπότη δηλαδή της συνάντησης της Βάρνας- για να μάθει περισσότερα σχετικά με το τι συζητήθηκε στη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, οι κκ. Τσίπρας και Μπορίσοφ συζήτησαν για τη Σύνοδο, αλλά και ευρύτερα για τον συντονισμό Ελλάδας και Βουλγαρίας κατά την περίοδο της βουλγαρικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης, πάντως, είναι βέβαιο ότι αφιερώθηκε στο ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που συνεχίζουν να παραμένουν υπό τουρκική κράτηση, παρά τις εκκλήσεις των Ευρωπαίων στον Ταγίπ Ερντογάν για την άμεση απελευθέρωσή τους ακόμα και πριν από το Πάσχα. Οι εκκλήσεις της Βάρνας όμως δεν εισακούστηκαν από τον Τούρκο προέδρο που έφθασε στο σημείο να διεκδικεί ακόμα και την ανταλλαγή τους με τους Οκτώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...