346
Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξης Τσίπρας στο κατώφλι του Μεγάρου των Ιλισίων | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τσίπρας (με την Μπέτυ Μπαζιάνα) ποζάρει στο Παρίσι με Μακρόν και Λαγκάρντ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2018, 14:52
Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξης Τσίπρας στο κατώφλι του Μεγάρου των Ιλισίων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τσίπρας (με την Μπέτυ Μπαζιάνα) ποζάρει στο Παρίσι με Μακρόν και Λαγκάρντ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2018, 14:52

«Μεγάλες στιγμές» για το πρωθυπουργικό ζεύγος στο Παρίσι, με την ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Προσκεκλημένοι του γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα έφθασαν στη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου, κατευθείαν από το Βερολίνο.

Το επίσημο πρόγραμμα ξεκίνησε με το δείπνο που παρέθεσε ο οικοδεσπότης Μακρόν προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάμεσα στους 72 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το παρών έδωσαν και πολλοί επικεφαλής διεθνών οργανισμών όπως ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κ.α.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ στο  δείπνο που παρέθεσε ο γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου / ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Στην τελετή που είχε ετοιμάσει η Γαλλική Προεδρία στην Αψίδα του Θριάμβου για την ιστορική επέτειο της ανακωχής του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι υψηλοί προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση και ακολούθως έβγαλαν την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία.

 

Αλεξης Τσίπρας με Μπέττυ Μπαζιάνα  στις εκδηλώσεις  για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Παρίσι  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ακολούθησε το επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου επί της υποδοχής ήταν ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ.

Κάτω από συνεχές ψιλόβροχο το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας υποδέχθηκε στο κατώφλι του Μεγάρου των Ιλισίων όλους τους καλεσμένους, ανάμεσά τους και τον Αλέξη Τσίπρα με την Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία βρήκε την ευκαιρία και για μία γρήγορη κουβεντούλα με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Το ζεύγος Μακρόν υποδέχεται το ζεύγος Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...