309
Ο Ρίσι Σούνακ μιλάει στο βίντεο ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Πού είναι η ζώνη ασφαλείας; | Instagram/rishisunakmp/CreativeProtagon

Ο Σούνακ δεν φορούσε ζώνη, κινδυνεύει με πρόστιμο και οι Εργατικοί τον χλευάζουν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 14:50
Ο Ρίσι Σούνακ μιλάει στο βίντεο ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Πού είναι η ζώνη ασφαλείας;
|Instagram/rishisunakmp/CreativeProtagon

Ο Σούνακ δεν φορούσε ζώνη, κινδυνεύει με πρόστιμο και οι Εργατικοί τον χλευάζουν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 14:50

Μπορεί η αστυνομία να βάλει πρόστιμο σε έναν πρωθυπουργό; Εφόσον ο πρωθυπουργός έχει παρανομήσει και μιλάμε για τη Βρετανία, ασφαλώς και μπορεί. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ο Ρίσι Σούνακ, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος  εμφανίστηκε σε βίντεο μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας –και η αστυνομική διεύθυνση του Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία ανακοίνωσε πως θα εξετάσει το περιστατικό.

Ο Σούνακ, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία το φθινόπωρο διαδεχόμενος στην ηγεσία των Συντηρητικών τη Λιζ Τρας, ανήρτησε την Πέμπτη βίντεο στο Instagram, στο οποίο μιλούσε για το πακέτο επενδύσεων για την αναβάθμιση τοπικών κοινοτήτων, ενώ περιόδευε στη βόρεια Αγγλία: καθόταν στο πίσω κάθισμα και όπως φαινόταν δεν φορούσε ζώνη.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε πως ο πρωθυπουργός υπέπεσε σε ένα «σύντομο σφάλμα κρίσης» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός πιστεύει πως όλοι θα πρέπει να φορούν ζώνη».

Το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να ανέλθει έως και στις 500 στερλίνες (περίπου 570 ευρώ).

Αλλά αυτό το παράπτωμα του πρωθυπουργού δεν πέρασε ασχολίαστο από την αντιπολίτευση. Οι Εργατικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμήθηκαν ότι πρόσφατα ο ηγέτης των Τόρις είχε φανεί να μην μπορεί να χειρίζεται τη χρεωστική του κάρτα –κάτι που περιέγραψε τον πρωθυπουργό ως έναν πάμπλουτο άνθρωπο που δεν ξέρει τα βασικά. Μετά από το νέο περιστατικό το Εργατικό Κόμμα σχολίασε ότι ο Ρίσι Σούνακ «δεν ξέρει να χειρίζεται τη ζώνη ασφαλείας, τη χρεωστική του κάρτα, τα τρένα, την οικονομία, αυτή τη χώρα».

Πιο μετριοπαθείς οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες πρόσθεσαν πως μπορεί ο Σούνακ να είναι ένας άλλος πρωθυπουργός από το Συντηρητικό Κόμμα, αλλά έχει την ίδια έλλειψη σεβασμού για τους κανόνες –μια έμμεση παραπομπή στις παρασπονδίες και το partygate του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Σούνακ έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο από την αστυνομία, μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο του σκανδάλου partygate’ για την παρουσία του, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, σε πάρτι γενεθλίων στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...