344
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο στόχος του, ο δήμαρχος του Λονδίνου | Reuters/Twitter

Σαντίκ Καν εναντίον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2017, 19:35
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο στόχος του, ο δήμαρχος του Λονδίνου
|Reuters/Twitter

Σαντίκ Καν εναντίον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2017, 19:35

Μια υπερατλαντική κόντρα που ξέσπασε στο περιθώριο των τραγικών γεγονότων στο Λονδίνο αποδεικνύει τον μάλλον ελαφρό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο αποφάσισε ότι, ενώ το Λονδίνο θρηνεί επτά νεκρούς, είναι η ώρα για μικροπολιτική κατά του δημάρχου της πόλης Σαντίκ Καν.

Το πρωί της Κυριακής (ώρα Ουάσινγκτον) και μερικές ώρες μετά τις επιθέσεις έγραψε σε tweet: «Τουλάχιστον επτά νεκρούς και 48 τραυματισμένους σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει ότι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!”»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λονδίνου φρόντισε να δείξει ότι έχει αυτή τη στιγμή σημαντικότερα προβλήματα να λύσει και, δια του εκπροσώπου του, τόνισε ότι «έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει» από το να απαντήσει στο «κακά ενημερωμένο» μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζει ο εκπρόσωπος του δημάρχου, «βγάζει εσκεμμένα από το συνολικό πλαίσιο τις παρατηρήσεις του (ενν. του δημάρχου) με τις οποίες καλούσε τους Λονδρέζους να μην ανησυχούν» από την ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οσο για το πώς απάντησε σε αυτά ο Τραμπ; Οι ρεπόρτερ που τον ακολουθούν (pool) λένε ότι προτίμησε να περάσει το κυριακάτικο πρωινό του παίζοντας γκολφ.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο ζήτημα στο οποίο ο πρόεδρος Τραμπ παρενέβη.

Σε άλλο tweet ,επίσης από το πρωί της Κυριακής, έβαλε στη συζήτηση και το τεράστιο και -εξαιρετικά καυτό για τις ΗΠΑ- ζήτημα της οπλοκατοχής: «Παρατηρήσατε ότι δεν μιλάμε τώρα για την οπλοφορία; Είναι γιατί χρησιμοποίησαν μαχαίρια και φορτηγό!»

Την επίθεση θέλησε να εκμεταλλευτεί από τα πρώτα λεπτά κιόλας. Οχι μόνο επέλεξε να κάνει retweet αυτό που ανέφερε το σκανδαλοθηρικό Drudge Report, που μιλούσε για «φορτηγό που θέρισε 20 άτομα στο Λονδίνο», αλλά έβαλε στο τραπέζι και θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος.

«Χρειαζόμαστε την απαγόρευση εισόδου (ενν. στους μουσουλμάνους) σαν έξτρα επίπεδο ασφάλειας», έγραψε.

Ίσως όμως το σημαντικότερο μήνυμα ήταν αυτό το πρωί της Κυριακής, στο οποίο ο Τραμπ τονίζει ότι «πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να ασχοληθούμε με το θέμα της ασφάλειας των πολιτών μας. Αν δεν φερθούμε έξυπνα, θα γίνει χειρότερο».

Το πόσο τα εννοεί αυτά και πόσο, μένει να φανεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...