299
Ο Αρμάντο διαθέτει μια εξαιρετική αίσθηση προσανατολισμού αλλά και αξιοθαύμαστη δύναμη στα φτερά του | Pipa

Ο «Λιούις Χάμιλτον των περιστεριών» πουλήθηκε έναντι 1,25 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 22:40
Ο Αρμάντο διαθέτει μια εξαιρετική αίσθηση προσανατολισμού αλλά και αξιοθαύμαστη δύναμη στα φτερά του
|Pipa

Ο «Λιούις Χάμιλτον των περιστεριών» πουλήθηκε έναντι 1,25 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 22:40

Παγκόσμιο ρεκόρ συνιστά το ποσό των 1,25 εκατ. δολαρίων που διατέθηκε από έναν Κινέζο για την αγορά του ταχύτερου, όπως θρυλείται, αγωνιστικού περιστεριού στον κόσμο.

Όπως τονίζει η Guardian, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας μιας ηλεκτρονικής δημοπρασίας που διήρκεσε δύο εβδομάδες, ένας πλειοδότης με το ψευδώνυμο «XDDPO» είχε επανειλημμένα αυξήσει την προσφορά του κατά 100.000 ευρώ κάθε φορά και μόνον ένας δεύτερος λογαριασμός, με την κωδική ονομασία «Champ Team», τον ακολούθησε ανεβάζοντας όλες τις προσφορές 2.000 ευρώ περισσότερο.

Όταν η δημοπρασία τελείωσε το μεσημέρι της Κυριακής, η τελική προσφορά ύψους 1.252.000 ευρώ έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 400.000 ευρώ, που είχε καταβληθεί από τον κινέζο κτηματομεσίτη Ξινγκ Γουέι το 2017, για ένα άλλο περιστέρι, με το όνομα Ναντίν.

Ο Αρμάντο, το ταχύτερο περιστέρι στην υφήλιο

Ο πρώην πλέον ιδιοκτήτης του, Ζοέλ Βέρσκουτ από το Ινγκελμούνστερ της Φλάνδρας στο Βέλγιο, δήλωσε πως το πτηνό του, με το όνομα Αρμάντο, γεννήθηκε για να είναι πρωταθλητής αλλά ποτέ δεν είχε ονειρευτεί ότι θα πληρωνόταν ένα τέτοιο τεράστιο ποσό γι ’αυτό.

«Δύο κινέζοι αγοραστές μου είπαν ότι ήθελαν πολύ τον Αρμάντο» δήλωσε ο 63χρονος. «Αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Αυτή είναι μια επιβράβευση για όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με τα αγωνιστικά περιστέρια. Το κερασάκι στην τούρτα».

«Το 2017 και το 2018 ήταν ο καλύτερος στο Βέλγιο και το 2018 ο καλύτερος στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ζοέλ για τον Αρμάντο.

«Πριν από τρία χρόνια, ήταν σαφές ότι θα φτάσει στην κορυφή» υποστήριξε.

Το περιστέρι, που είναι ηλικίας πέντε ετών και πλησιάζει την… συνταξιοδότηση, λέγεται ότι έχει μια εξαιρετική αίσθηση προσανατολισμού και μια αξιοθαύμαστη δύναμη στα φτερά του, για τον λόγο αυτό αποκαλείται ο «Λιούις Χάμιλτον των περιστεριών».

Ερωτηθείς τι σχεδιάζει να κάνει με αυτό το απροσδόκητο κέρδος, ο Ζοέλ είπε στην εφημερίδα Het Nieuwsblad: «Τίποτα το ιδιαίτερο…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...