220
Ο πρόεδρος της Τουρκίας στο «πύρινο» διάγγελμά του με αφορμή τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία | Youtube

Ο Ερντογάν απαντά στον «τουρκοφάγο» της Ν. Ζηλανδίας: Οσο υπάρχω η Αγιά Σοφιά εκκλησία δεν θα γίνει

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 17:40
Ο πρόεδρος της Τουρκίας στο «πύρινο» διάγγελμά του με αφορμή τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία
|Youtube

Ο Ερντογάν απαντά στον «τουρκοφάγο» της Ν. Ζηλανδίας: Οσο υπάρχω η Αγιά Σοφιά εκκλησία δεν θα γίνει

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 17:40

Αναλαμβάνοντας τον αγαπημένο του ρόλο, αυτόν του προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις πολύνεκρες επιθέσεις στα τεμένη του Κράιστσερτς  στη Νέα Ζηλανδία, για να προβεί σε ένα ακόμα παραληρηματικό διάγγελμα.

Ετσι, πίσω από διπλό μακελειό «είδε» στοχοποίηση των μουσουλμάνων, του τουρκικού έθνους και του ιδίου προσωπικά.

«Στοχοποιούν εμένα και τη χώρα μου», φώναξε με αφορμή όσα αναφέρει ο 28χρονος «τουρκοφάγος» στο μανιφέστο του. «(…) Μας στοχοποιούν όλους τους μουσουλμάνους, τη χώρα μας, το έθνος μας και εμένα προσωπικά», υποστήριξε μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων στο Γκαζιαντέπ.

«Τι λέει (ο μακελάρης); Δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε δυτικά του Βοσπόρου, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλιώς τί θα γίνει; Θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη και θα μας σκοτώσει όλους, θα μας διώξει από τα εδάφη μας και θα απαλλάξει την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες. Πόθοι που κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους», παρατήρησε χαρκακτηριστικά, για να στείλει το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση:

«Ο τρομοκράτης στη Νέα Ζηλανδία αναφέρθηκε στην Ισταμπούλ ως “Κωνσταντινούπολη” και έγραψε ότι θέλει να διώξει τους μιναρέδες και να μετατρέψει την Αγία Σοφία. Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, αυτή η ψυχή, αυτό το δέρμα δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο», ξεκαθάρισε ο Ερντογάν υπό τις ζητωκραυγές του πλήθους που κουνούσε με πάθος τουρκικές σημαίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...