473
Το ζεύγος Μάικ και Κάρεν Πενς (στη μέση) υποδέχεται στο σπιτικό του τον Λίο Βαράντκαρ (αριστερά) και τον σύντροφό του, Ματ Μπάρετ | Twitter

Ο ομοφοβικός Μάικ Πενς καλωσόρισε σπίτι του τον ιρλανδό πρωθυπουργό με τον σύντροφό του

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 16:30
Το ζεύγος Μάικ και Κάρεν Πενς (στη μέση) υποδέχεται στο σπιτικό του τον Λίο Βαράντκαρ (αριστερά) και τον σύντροφό του, Ματ Μπάρετ
|Twitter

Ο ομοφοβικός Μάικ Πενς καλωσόρισε σπίτι του τον ιρλανδό πρωθυπουργό με τον σύντροφό του

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 16:30

Οταν όλη σου την ζωή πολεμάς ανοιχτά τους ομοφυλόφιλους, με κάθε μέσο που διαθέτεις, από τη θέση του βουλευτή και του κυβερνήτη, δεν πρέπει να αισθάνεσαι και τόσο άνετα όταν υποδέχεσαι για πρωινό στο σπίτι σου ένα γκέι ζευγάρι και πρέπει να χαμογελάς μπροστά στις κάμερες. Ακόμα κι αν το ζευγάρι είναι ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας με τον σύντροφό του.

Για τον Μάικ Πενς, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ο λόγος, που παρέθεσε, την Πέμπτη, επίσημο πρωινό στην κατοικία του με τη σύζυγό του -επίσης γνωστή για τις θέσεις της κατά των γκέι και των λεσβιών- στον ανοιχτά ομοφυλόφιλο ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ και τον Ματ Μπάρετ.

Παρόλα αυτά, φαινομενικά, ήταν όλα υπέροχα: Τα δύο ζεύγη ήταν όλο χαμόγελα μπροστά στις κάμερες και ο Βαράντκαρ έκανε λόγο για ένα υπέροχο πρωινό και μία πολύ θερμή υποδοχή.

Πάντως, ο 40χρονος πρωθυπουργός δεν άφησε την μοναδική ευκαιρία «για μπηχτή» να πάει χαμένη, στα λόγια του προς τον Πενς και τους δημοσιογράφους: «Εζησα σε μία χώρα όπου αν προσπαθούσα πάντα να είμαι ο εαυτός μου, θα έπρεπε να παραβώ τους νόμους. Αλλά σήμερα, όλα αυτά έχουν αλλάξει. Στέκομαι εδώ, ηγέτης της χώρας μου και άνθρωπος με ελαττώματα, και κρίνομαι για τις πολιτικές μου πράξεις και όχι για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματος, το φύλο ή τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις».

Οι δηλώσεις του εισέπραξαν πλήθος συγχαρητηρίων από ακόλουθούς του στο Twitter, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που δυσαρεστήθηκαν επειδή ο Βαράντκαρ αποδέχθηκε την πρόσκληση του ομοφοβικού αμερικανού αντιπροέδρου.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της -παράνομης σε αρκετές χώρες και πολιτείες- «θεραπείας μετατροπής» των ομοφυλόφιλων και της χρηματοδότησής της από τα κονδύλια για τους ασθενείς με HIV, ήταν φανατικά κατά των γκέι γάμων, ενώ το 2015, υπέγραψε, ως κυβερνήτης της Ιντιάνα, νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία, που επέτρεπε, μεταξύ των άλλων, διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων από επιχειρήσεις. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε ο νόμος σε όλη την Αμερική και τα εκατ. δολάρια που έχασε η πολιτεία από ακυρώσεις τουριστών και συνεδρίων, αναγκάστηκε να προσθέσει μία παράγραφο που έλεγε ότι δεν επιτρέπεται η διάκριση με αφορμή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Guardian, είναι τόσο γνωστός για το μίσος του κατά των ομοφυλόφιλων ο Πενς, που κάποτε, σε συνάντησή του με τον Τραμπ και νομικούς για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας, ο πρόεδρος είπε, «Μην τον ακούτε αυτόν (δείχνοντας τον Πενς) – θέλει να τους κρεμάσει όλους»…

Αλλά και η σύζυγος του Πενς, Κάρεν, δεν πάει πίσω: Διδάσκει σε χριστιανικό σχολείο που απαγορεύει την παρουσία ομοφυλόφιλων μαθητών και καθηγητών.

Στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον, ο ιρλανδός πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα, προς τιμή του, αποχωρίστηκε τη χαρακτηριστική του κόκκινη γραβάτα και φόρεσε την πράσινη της Ιρλανδίας.

O πρωθυπουργός της Ιρλανδίας χαρίζει μια γλάστρα με τριφύλλι στον Ντόναλντ Τραμπ. Πίσω τους, η Μελάνια χειροκροτεί