725
Kατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μυλόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, περιχαρείς στο αμαξοστάσιο | SOOC

Φιέστα με νέα… εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης για χάρη της Νοτοπούλου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 13:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2019 16:51
Kατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μυλόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, περιχαρείς στο αμαξοστάσιο
|SOOC

Φιέστα με νέα… εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης για χάρη της Νοτοπούλου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 13:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2019 16:51

Δεν έχουν τέλος οι πανηγυρικές τελετές εγκαινίων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Στην κυβέρνηση επιλέγουν συνειδητά τις επαναλαμβανόμενες φιέστες για το μέσο που έχει ακόμα δρόμο να διανύσει ώστε να μπει στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων.

Ετσι μετά τους μουσαμάδες που εγκαινίασε ο Αλέξη Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο και τη βολική σύμπτωση της άφιξης των πρώτων συρμών μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, τα πανηγύρια συνεχίστηκαν την Πέμπτη με τα επίσημα αποκαλυπτήρια των… βαγονιών, τα οποία μάλιστα μπήκαν και σε κάποιες ράγες για τις ανάγκες της ξενάγησης των επισήμων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Παρόντες, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θάνος Βούρδας,  ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, αυτή που ξεχώρισε με την παρουσία της ήταν η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο, αλλά δεν έχει σημασία· όλα έμοιαζαν να έγιναν για αυτήν μπας και καταφέρει να περάσει στη β’ Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Με το που ανέβηκε στον πρώτο συρμό, ο υπουργός κ. Σπίρτζης πρέπει να ένιωσε ένα ρίγος να τον διαπερνά εξού και η δήλωσή του ότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη.

Στις ράγες του αμαξοστασίου τοποθετήθηκαν τα δύο από τα τέσσερα βαγόνια, αν και αργούν ακόμα και τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών.

«Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης πάντως έσπευσε να ενημερώσει ότι μέσα στις επόμενες μέρες «θα δοθούν οι σταθμοί Ευκλείδη και Παπάφη» (τι ακριβώς εννοούσε εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο αφού το Μετρό θέλει πολύ ακόμη για να λειτουργήσει), ενώ από Δευτέρα ξεκινούν οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς της επέκτασης του δικτύου!

Ολα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, διαβεβαίωσε και επιβιβάστηκε στα βαγόνια για να πάρει μία πρώτη εικόνα. Κάτι δηλ. σαν να είχε πάει στο λούνα παρκ…

Ανάμεσα στις πομπώδεις δηλώσεις του, δεν παρέλειψε εξάλλου να αναφερθεί στην «υπόσχεση» του Αλέξη Τσίπρα ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει Μετρό όταν πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, σε μια νέα μορφή του «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» των γνωστών κυβερνητικών σποτ.

Στη φωτογραφία ένας από τους παοκτσήδες εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο/ SOOC

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Μεταφορών, θα συναρμολογηθούν συνολικά 18 βαγόνια προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία των συρμών εντός του αμαξοστασίου.

ΝΔ: Σπίρτζης, Παππάς, Νοτοπούλου φωτογραφήθηκαν να κάνουν βόλτα σε ακίνητο βαγόνι

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την κίνηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να εγκαινιάσουν για ακόμα μία φορά το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με τους Χρήστο Σπίρτζη, Στέλιο Παππά και Κατερίνα Νοτοπούλου να κάνουν ότι πηγαίνουν βόλτα σε ένα σταματημένο βαγόνι.

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει η ΝΔ πως μετά και τα νέα εγκαίνια είναι ικανοί να μοιράσουν και κάρτες πολλαπλών διαδρομών για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Αφού ζωγράφισαν σε μουσαμάδες το Μετρό, σήμερα έκαναν κάτι ακόμη πιο φαντασμαγορικό: Εγκαινίασαν τέσσερα βαγόνια χωρίς σταθμό. Μικρή λεπτομέρεια που το τερματίζει: Οι κ. Σπίρτζης, Παππάς και Νοτοπούλου φωτογραφήθηκαν περιχαρείς να κάνουν την πρώτη τους βόλτα, ενώ το βαγόνι ήταν εντελώς ακίνητο. Μέχρι τις εκλογές είναι ικανοί να μοιράσουν και κάρτες πολλαπλών διαδρομών» αναφέρει η ειρωνική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νυφούδης (Ποτάμι): Τα εγκαίνια του μετρό θα μπορούσε να γίνει σειρά στο netflix!

Με ιδιαιτέρως καυστικό τρόπο σχολίασε και ο βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης τη νέα κυβερνητική «φιέστα» για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Τα εγκαίνια του μετρό θα μπορούσε να γίνει σειρά στο netflix. Περιμένουμε με αγωνία κι άλλη σεζόν. Σοβαρευτείτε! Οι πολίτες βασανίζονται κι εσείς φωτογραφίζεστε!», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o κ. Νυφούδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...