257
Μία γωνιά του Strand προ κορονοϊού | Twitter

Νέα Υόρκη: Αίσιο τέλος για τα πάθη του βιβλιοπωλείου Strand – 25.000 online παραγγελίες μετά το SOS

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 17:03
Μία γωνιά του Strand προ κορονοϊού
|Twitter

Νέα Υόρκη: Αίσιο τέλος για τα πάθη του βιβλιοπωλείου Strand – 25.000 online παραγγελίες μετά το SOS

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 17:03

Περισσότερες από 25.000 παραγγελίες σε δύο ημέρες συγκέντρωσε το θρυλικό βιβλιοπωλείο Strand στη Νέα Υόρκη, μετά την έκκληση για βοήθεια που έκαναν οι ιδιοκτήτες του.

Οι πελάτες του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να αποτρέψουν το λουκέτο που πλησίαζε λόγω της πανδημίας, ύστερα από 93 χρόνια στις επάλξεις της βιβλιόφιλης Νέας Υόρκης.

«Η καρδιά μου είναι τόσο γεμάτη. Νιώθουμε τη στήριξη της κοινότητάς μας», δήλωσε ευγνωμονούσα η ιδιοκτήτρια, Νάνσι Μπέις Γουάιντεν.

Το Strand ιδρύθηκε το 1927 από τον παππού της, Μπέντζαμιν Μπέις, μετανάστη από τη Λιθουανία, και βρίσκεται στην τωρινή τοποθεσία του από το 1957, στον αριθμό 450 της Columbus Avenue. Η Μπέις Γουάιντεν το κληρονόμησε από τον πατέρα της, Φρεντ, που πέθανε το 2018.

«Ηλπιζα ότι θα βρούμε βοήθεια, αλλά δεν περίμενα ποτέ σε τέτοια έκταση. Τόσος κόσμος πηγαίνει στο αγαπημένο του εστιατόριο ή καθαριστήριο και βλέπει ότι έχουν κλείσει για πάντα και εύχονται να είχαν κάνει κάτι. Τα πράγματα χάνονται τόσο γρήγορα. Η αντίδραση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη. Μας τύλιξε με την αγάπη του», είπε η Μπέις Γουάιντεν.

Η ιδιοκτήτρια είχε αναρτήσει μία ανοιχτή επιστολή για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το βιβλιοπωλείο, στα σόσιαλ μίντια, το μεσημέρι της Παρασκευής. Τρεις ώρες αργότερα, το site για τις online παραγγελίες είχε κατακλυστεί από αιτήματα και κατέρρευσε προσωρινά.

Με αφορμή την περιπέτεια του Strand, και την ακόμα χειρότερη μοίρα στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες –αν όχι χιλιάδες– βιβλιοπωλεία στις ΗΠΑ, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ενωσης Βιβλιοπωλών δήλωσε ότι η Covid-19 θα είναι η αιτία θανάτου τους, αλλά το υποκείμενο νόσημα είναι το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Amazon.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...