353
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι Μάικλ Γκόουβ | REUTERS/Russell Cheyne/File Photo

«Ναι, είχα πάρει κοκαΐνη πολλές φορές», ομολογεί ο Μάικλ Γκόουβ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 11:28
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι Μάικλ Γκόουβ
| REUTERS/Russell Cheyne/File Photo

«Ναι, είχα πάρει κοκαΐνη πολλές φορές», ομολογεί ο Μάικλ Γκόουβ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 11:28

Ειλικρίνεια για ένα θέμα που μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα έναν πολιτικό ή ίσως ένα ξεκαθάρισμα απέναντι στη κοινή γνώμη πριν από μια μάχη που προμηνύεται σκληρή, η αποκάλυψη του Μάικλ Γκόουβ εκπλήσσει.

«Ναι, πολλές φορές είχα πάρει κοκαΐνη», αποκάλυψε στην Daily Mail ο επίδοξος διάδοχος της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία.

«Ηταν λάθος. Κοιτάζω πίσω και εύχομαι να μην το είχα κάνει αυτό. Ηταν πριν από 20 χρόνια και ναι, ήταν ένα λάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα παλιά λάθη σε ακυρώνουν», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα.

Οπως διευκρίνισε είχε κάνει χρήση κοκαΐνης ως νεαρός δημοσιογράφος σε πάρτι.

Ο Γκόουβ, σήμερα υπουργός Περιβάλλοντος, είναι ένα από τα φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, η οποία παραιτήθηκε χθες από την ηγεσία του κόμματος.

Η πρωτοσέλιδη αποκάλυψη στην Daily Mail

Τη Δευτέρα οι επίδοξοι διάδοχοι θα καταθέσουν και επίσημα την υποψηφιότητά τους. Θα ακολουθήσουν ψηφοφορίες για να αναδειχθεί το ζευγάρι των διεκδικητών και τελικά θα ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος. Ο νέος αρχηγός του κόμματος – και άρα και πρωθυπουργός – θα γίνει γνωστός στις 22 Ιουλίου ή λίγο αργότερα.

Ο Γκόουβ κατανοεί ότι η αποκάλυψη μπορεί να τον εμποδίσει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Προφανώς είναι στο χέρι των συναδέλφων μου στο κοινοβούλιο και των μελών του Συντηρητικού κόμματος να αποφασίσουν αν πρέπει να γίνω ηγέτης. Πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί είχαν ζωή πριν από την πολιτική», δήλωσε.

Τα στοιχηματικά γραφεία τον φέρνουν τρίτο στην κούρσα της διαδοχής της Μέι, πίσω από τον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Χαντ.

Η αποκάλυψη γίνεται λίγες ημέρες πριν από την έκδοση βιβλίου που τον αφορά. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μιλώντας σε συμβούλους του κατά την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών το 2016 (τότε είχε κερδίσει η Τερέζα Μέι). Ωστόσο, δεν είχε ερωτηθεί ποτέ δημόσια για αυτό.

«Το βιβλίο είναι σωστό. Πήρα ναρκωτικά. Είναι κάτι που μετανιώνω βαθιά. Τα ναρκωτικά καταστρέφουν ζωές. Είναι επικίνδυνα και ήταν λάθος», παραδέχεται σήμερα στην Daily Mail. «Σαφώς, όταν εργαζόμουν ως δημοσιογράφος δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στην πολιτική. Δεν ενεργούσα προσβλέποντας σε αυτό», είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...