207
Ο 83χρονος σήμερα Ρομάν Πολάνσκι στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών όπου παρουσίασε την νέα του ταινία | REUTERS/Stephane Mahe

«Κουράστηκα…» – να κλείσει η υπόθεση ζητά η γυναίκα που βιάστηκε από τον Πολάνσκι

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2017, 11:24
Ο 83χρονος σήμερα Ρομάν Πολάνσκι στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών όπου παρουσίασε την νέα του ταινία
|REUTERS/Stephane Mahe

«Κουράστηκα…» – να κλείσει η υπόθεση ζητά η γυναίκα που βιάστηκε από τον Πολάνσκι

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2017, 11:24

Η γυναίκα, η οποία καταγγέλλει ότι όταν ήταν 13 ετών βιάστηκε από τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, δηλώνει πλέον κουρασμένη ενώ θέλει να κλείσει η υπόθεση που μένει ανοιχτή εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η Σαμάνθα Γκέιμερ έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι τον έχει συγχωρέσει, αλλά πλέον δηλώνει μέσω του δικηγόρου της ότι θα ήθελε να μπει ένα τέλος.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος έχει πολωνική και γαλλική υπηκοότητα, έχει παραδεχτεί ότι υπήρξε βιασμός και είχε φυλακιστεί για 42 ημέρες τη δεκαετία του ’70. Πριν όμως η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, έφυγε από τις ΗΠΑ φοβούμενος ότι η συμφωνία που είχε με τις αρχές μετά την ομολογία θα ακυρώνονταν. Από τότε δεν επισκεφτεί τις ΗΠΑ, όπου είναι πιθανό να συλληφθεί.

Αν η Γκέιμερ ζητήσει από το δικαστήριο παύση της υπόθεσης, ο Πολάνσκι θα είναι σε θέση να ζητήσει την ακύρωση διεθνούς εντάλματος σύλληψης στο όνομά του. Δικαστήρια στην Πολωνία και στην Ελβετία έχουν αρνηθεί να εκτελέσουν το ένταλμα και να εκδώσουν τον Πολάνσκι.

Ωστόσο την πορεία της υπόθεσης θα κρίνει δικαστής που θα αξιολογήσει το αίτημα της γυναίκας σήμερα Παρασκευή.

Η Γκέιμερ ήταν 13 ετών όταν το 1977 κατήγγειλε ότι ο σκηνοθέτης της επιτέθηκε και τη βίασε στο Λος Αντζελες. Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνισή της στο δικαστήριο για το εν λόγω ζήτημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...