268
Ο Πούτιν στο Σότσι, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κιργιζίας, τη Δευτέρα | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Μόσχα: Ο Πούτιν θα κάνει το εμβόλιο Σπούτνικ για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 16:56
Ο Πούτιν στο Σότσι, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κιργιζίας, τη Δευτέρα
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Μόσχα: Ο Πούτιν θα κάνει το εμβόλιο Σπούτνικ για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 16:56

Θα το κάνει το εμβόλιο Σπούτνικ για τον κορονοϊό ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ώστε να μειωθούν τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο ρώσος πρόεδρος.

«Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «για να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας, είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν, ο Πούτιν του υποσχέθηκε ότι θα κάνει το εμβόλιο και θα επισκεφθεί τη Σεούλ.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος δεν μίλησε γενικά για επισκέψεις του στο εξωτερικό, αλλά συγκεκριμένα για την επικείμενη επίσκεψή του στη Σεούλ.

Ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε πότε συγκεκριμένα ο ρώσος πρόεδρος προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή αν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η φάση 3 των κλινικών δοκιμών, απάντησε λέγοντας «ας περιμένουμε πότε ο ίδιος θα πάρει αυτή την απόφαση» και διαβεβαίωσε ότι όταν εμβολιασθεί ο πρόεδρος το γεγονός θα κοινοποιηθεί και «δεν θα το κρατήσουμε μυστικό».

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτότοκη κόρη του Πούτιν, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμο Μαρία Βορόντσοβα, έκανε στον εαυτό της το τεστ με το εμβόλιο του κορονοϊού, μάλλον επειδή η ίδια είναι ενδοκρινολόγος ιατρός.

Το ρωσικό εμβόλιο είναι το μοναδικό που έχει ήδη λάβει έγκριση από τις αρχές μιας χώρας, κι αυτό πριν ακόμα μπει στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στη Δύση και ανησυχία για το κατά πόσο είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...