672
Μπιλ Κλίντον και Μόνικα Λεβίνσκι στον Λευκό Οίκο, τον Νοέμβριο του 1995 | EPA

Μόνικα Λεβίνσκι – Μπιλ Κλίντον τώρα και στην ΤV

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2019, 15:39
Μπιλ Κλίντον και Μόνικα Λεβίνσκι στον Λευκό Οίκο, τον Νοέμβριο του 1995
|EPA

Μόνικα Λεβίνσκι – Μπιλ Κλίντον τώρα και στην ΤV

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2019, 15:39

Τηλεοπτική παραγωγός σε σίριαλ γίνεται τώρα η Μόνικα Λεβίνσκι και το δράμα που αναμένεται να προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 θα έχει θέμα- τι άλλο;- την προσωπική της ιστορία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει στον Λευκό Οίκο όταν η Λεβίνσκι υποστήριξε ότι την πίεσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ και σύζυγος της Χίλαρι, Μπιλ Κλίντον, να του κάνει πεολειχία και εκσπερμάτωσε πάνω της. Το σπέρμα του βρέθηκε στο φόρεμά της και ταυτοποιήθηκε.

Το περιβόητο φόρεμα που πάνω του το FBI ταυτοποίησε το σπέρμα του Μπιλ Κλίντον

Η Μπεανί Φέλντστεϊν θα υποδυθεί τη Μόνικα Λεβίνσκι, η διανομή για τον ρόλο του Μπιλ Κλίντον ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ τη γυναίκα που κατέγραφε κρυφά τις συνομιλίες της σχέσης τους, τη Λίντα Τριπ, θα παίξει η ηθοποιός Σάρα Πόλσον.

Ο «ρόλος» της αληθινής Μόνικα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή ετοιμάζει τα γυρίσματα της σειράς. Πριν από δύο χρόνια, υπήρξαν και πάλι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, όμως τελικά η παραγωγή αποφάσισε ότι η σειρά δεν θα είχε κανένα μέλλον, δίχως την άμεση εμπλοκή της Μόνικα Λεβίνσκι.

Ετσι πέρυσι την προσέγγισε ο διευθυντής παραγωγής Ράιαν Μέρφι και της έκανε την πρόταση. «Κανείς δεν πρέπει να διηγηθεί το τι και πώς έγινε, εκτός από εσένα. Θέλουμε την πραγματικότητα μέσα από το δικό σου βλέμμα, το συναίσθημά σου. Αν θέλεις να συνεργαστούμε στην παραγωγή, θα ήταν τιμή μου» υποστηρίζει ότι της είπε ο Ράιαν σε άρθρο που γράφει η Μόνικα στο Vanity Fair.

Οι δύο πρωταγωνιστές του σκανδάλου όπως είναι σήμερα

Στο ίδιο κείμενο η Μόνικα περιγράφει ότι στην αρχή ήταν διστακτική και φοβισμένη να δεχθεί την πρόταση και να υπογράψει. Αλλά μετά τις διευκρινίσεις και τις λεπτομέρειες που της ανέφερε ο Ράιαν σε δείπνο που την είχε προσκαλέσει, κατάλαβε «πόσο αφοσιωμένος είναι στο να δίνει φωνή στους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο λόγω συγκυριών, παρά την εξαιρετική επαγγελματική τους καριέρα. Είναι τελικά σημαντικό να αναδείξω πώς οι άνθρωποι που έχουν εξουσία στη δουλειά, μπορούν να εκμεταλλευτούν τους υφισταμένους τους. Κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά ακόμη και σήμερα» υπογραμμίζει στο άρθρο της.

Ο Κλίντον, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ποζάρει χαμογελαστός ανάμεσα σε ασκουμένους στον Λευκό Οίκο.Δεξιά εικονίζεται η Μόνικα Λεβίνσκι

Η απόφαση λοιπόν της συμμετοχής της έχει να κάνει με την παραβίαση, αλλά και με το πρόβλημα του «αδύναμου» φύλου. «Τώρα είναι η στιγμή να πούμε την αλήθεια με τη δική μας φωνή. Οπως εμείς τη βιώσαμε. Και ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όλες τις γυναίκες να μιλήσουν, ώστε ποτέ ξανά και κανένας, να μην τολμήσει να περάσει ό,τι συνέβη σε εμένα» καταλήγει.

Το σκάνδαλο ταινία

Πρόκειται για το πιο διάσημο πολιτικό σκάνδαλο των ΗΠΑ, το Monicagate και τη διαδικασία αποπομπής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. «Εχουν περάσει 20 χρόνια από την ημέρα εκείνη και κανείς δεν το έχει ξεχάσει. Είμαι η μόνη που μπορώ να θυμηθώ και να περιγράψω ακριβώς τι έγινε τότε» λέει η Μόνικα στους Times του Λονδίνου.

Η ημερομηνία προβολής δεν είναι τυχαία, καθώς πέντε εβδομάδες αργότερα διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ποζάροντας αγκαλιασμένοι στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Η φωτογραφία κάτω έχει και ιδιόχειρη αφιέρωση του τότε προέδρου προς τη Λεβίνσκι, όπου της εύχεται χρόνια πολλά για τα γενέθλιά της

Τα επεισόδια εντάσσονται στην επιτυχημένη σειρά «American Crime Story», που έχει εξασφαλισμένη τηλεθέαση.

Το σενάριο γράφει η Σάρα Μπέργκες, η οποία θα είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός μαζί με τη ομάδα παραγωγής του «American Crime Story» (Ράιαν Μέρφι, Σάρα Πόλσον, Σκοτ Αλεξάντερ, Μπραν Φάλτσακ, Λάρι Καραζέβσκι κ.ά.).

Η σειρά βασίζεται στο bestselling βιβλίο του Τζέφρι Τούμπιν «A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President». Στη μεταφορά της ιστορίας στη μικρή οθόνη θα εμφανιστούν η Σάρα Πόλσον ως Λίντα Τριπ, πρόσωπο-κλειδί στο σκάνδαλο που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη, η Ανάλι Ασφορντ ως Πόλα Τζόουνς και η Μπέανι Φέλντστάιν ως Μόνικα Λεβίνσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...