279
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα | Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός – να φύγετε για διακοπές

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 07:59
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
| Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός – να φύγετε για διακοπές

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 07:59

Οπως συνηθίζεται στις δεξιώσεις για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πέρα από το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας ή και τις –εκκεντρικές ή όχι– παρουσίες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, το τι συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί παράγει κάποιες ειδήσεις. Και αυτήν την έδωσε ο Πρωθυπουργός σε ένα «πηγαδάκι» που είχε με τους δημοσιογράφους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, προτρέποντάς τους να φύγουν άνετα για διακοπές. Ωστόσο, τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε τις περιοδείες» και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι «θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση».

Κατά τα άλλα, και μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι για τη σύγκλησή της, θα πρέπει «να υπάρχει και πραγματικό αντικείμενο», ενώ πρόσθεσε ότι κάνουμε πολλές κινήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το 15%.

Αναφερόμενος στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο κιόσκι του κήπου, σημείωσε με χιούμορ ότι «ο μόνος που είχε διάθεση να κάνει κουβέντα ήταν ο Κουτσούμπας…», για να λάβει την απάντηση από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ότι «εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τους αθλητές της εθνικής ομάδας Πόλο Ανδρών και τον προπονητή τους, με τους οποίους φωτογραφήθηκε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είχε συζήτηση σε πολύ φιλικό κλίμα και με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη γρήγορη ανάρρωσή του από τον κορονοϊό, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ήταν ασυμπτωματικός.

Σε αντίστοιχο πηγαδάκι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι τον Δεκαπενταύγουστο σκοπεύει να μεταβεί στο Μόντρεαλ του Καναδά για συναντήσεις με την ομογένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...