200
Ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες | Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

Μήνυμα Μακρόν σε Ερντογάν: Θα επανέλθουμε με αποφάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 18:40
Ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
|Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

Μήνυμα Μακρόν σε Ερντογάν: Θα επανέλθουμε με αποφάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 18:40

«Επαναλάβαμε τη στήριξή μας σε Ελλάδα και Κύπρο». Αυτό τόνισε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε ένα μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα, ο Μακρόν υπογράμμισε ότι «θα επανέλθουμε με αποφάσεις».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε ότι «επιστρέψαμε στο θέμα της Τουρκίας και στα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου και ιδιαίτερα στην επανάληψη των μονομερών ενεργειών και των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, για να επαναβεβαιώσουμε πολύ ξεκάθαρα τη διάθεσή μας για διάλογο, αλλά η διαπίστωσή μας είναι ότι η Τουρκία μετά τη 2α Οκτωβρίου αποφάσισε να συνεχίσει την ίδια μέθοδο».

Παράλληλα, ο ηγέτης της Γαλλίας εξέφρασε και πάλι την προθυμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης «να μιλήσει» με την Τουρκία σχετικά με διαφιλονικούμενες θαλάσσιες εκτάσεις στη Μεσόγειο.

Σε άλλο πεδίο, ο Μακρόν πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει μια κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν στις συγκρούσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό πλοίο, το «Oruc Reis», σε διαφιλονικούμενα ύδατα στη Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ θα εξετάσει τις επιλογές της τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...