271
Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice» | Athensvoice.gr

Εσπασαν τα γραφεία της «Athens Voice» μέλη του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 17:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/07/2019, 18:01
Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice»
|Athensvoice.gr

Εσπασαν τα γραφεία της «Athens Voice» μέλη του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 17:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/07/2019, 18:01

Η «Athens Voice» είχε στοχοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Οι αντιδράσεις για ένα προφανώς απαράδεκτο σχόλιο (εδώ) που είχε δημοσιευτεί στον ιστότοπό της με αφορμή τον τραγικό θάνατο μιας μετανάστριας στο νοσοκομείο της Νίκαιας (εδώ), ήταν απολύτως δικαιολογημένες –άλλωστε το σχόλιο κατέβηκε και το μέσο ενημέρωσης απολογήθηκε. Ομως γρήγορα, υπό τον μεγεθυντικό φακό των social media, αυτές οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν, πήραν τοξικές διαστάσεις, έφτασαν ακόμα και στο dark web. Παράλληλα, εξάλλου, καταγράφονταν οι καταδίκες κατά του μέσου και των συντακτών του από υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς, ενώ πολλά σχόλια σε μερίδα του Τύπου εμφάνιζαν την «AV» ως ό,τι πιο κοντινό σε «φυλλάδιο της ΝΔ».

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Πέμπτης. Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εισέβαλαν στα γραφεία της «Athens Voice» στη Χαριλάου Τρικούπη φορώντας μάσκες και φέροντας λοστούς, με σκοπό να καταστρέψουν και να τρομοκρατήσουν.

Οι εισβολείς έσπασαν τα γραφεία, πέταξαν μαύρες μπογιές και εκτόξευσαν απειλές κατά των εργαζομένων οι οποίοι πολύ λογικά τρομοκρατήθηκαν.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν έχοντας προκαλέσει πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.

Στο σημείο έφτασε και περιπολικό λίγη ώρα αργότερα -αλλά καθυστερημένα.

Τα γραφεία της «Athens Voice» είχαν γίνει στόχος επίθεσης και το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουλίου (εδώ) μετά από την ανάρτηση-σχόλιο της ιστοσελίδας που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις (εδώ).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Athens Voice» βρίσκεται στο στόχαστρο ακραίων στοιχείων. Τον Νοέμβριο του 2014 είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...