275
Καμίνι θα θυμίζει την επομένη των εκλογών η Αθήνα | φωτ. αρχείου

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: προσοχή, έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 18:10
Καμίνι θα θυμίζει την επομένη των εκλογών η Αθήνα
|φωτ. αρχείου

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: προσοχή, έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 18:10

Με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη (σε Πιερία και Σέρρες), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή για νέο, δεύτερο, κύμα καύσωνα, από την επομένη των εκλογών, το οποίο μάλιστα θα είναι και εντονότερο.

Συγκεκριμένα μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν ξανά 40άρια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 7 Ιουλίου, ημέρα προσέλευσης στις κάλπες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και  απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6  Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά απο το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Το νέο κύμα ζέστης θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό την επομένη των εκλογών (8/7) και την Τρίτη 9/7, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική άνοδο και να φθάνει τους 38  με 39 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και  απογευματινές ώρες ενδέχεται να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 5 και στα νότια τοπικά  6 Μποφόρ.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Στο βόρειο Ιόνιο, στα κεντρικά και  τα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4-5 Μποφόρ, και βαθμιαία  θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ, ενώ σταδιακά στα δυτικά και τα βόρεια θα γυρίσουν σε βοριάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...