384
Ο Εμανουέλ Μακρόν ορμά προς την μπάλα | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Μακρόν ο σκόρερ των γηπέδων: Εβαλε γκολ σε φιλανθρωπικό ματς με παλαίμαχους σταρ

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 12:58
Ο Εμανουέλ Μακρόν ορμά προς την μπάλα
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Μακρόν ο σκόρερ των γηπέδων: Εβαλε γκολ σε φιλανθρωπικό ματς με παλαίμαχους σταρ

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 12:58

Τις ποδοσφαιρικές του τάπες κατέβασε από το πατάρι ο Εμανουέλ Μακρόν και πήγε στο γήπεδο της πόλης Πουασί, κοντά στο Παρίσι, όπου συμμετείχε σε φιλανθρωπικό ματς ανάμεσα σε παλαίμαχους διεθνείς και προπονητές και εργαζόμενους σε νοσοκομεία.

Ο Μακρόν όχι μόνο έπαιξε με πάθος δίπλα στους Καρεμπέ, Αλέν Ζιρές, Αρσέν Βεγκέρ και Μαρσέλ Ντεσαγί, αλλά σκόραρε και γκολ με πέναλτι, το οποίο του ζήτησαν να χτυπήσει οι συμπαίκτες του.

Με λίγο σπρώξιμο περνά τον αντίπαλο αμυντικό
Το καταδιασκέδασε με πάθος ο γάλλος πρόεδρος

Ο γάλλος πρόεδρος χτύπησε την μπάλα με δύναμη και την έστειλε στο κέντρο του τέρματος σκοράροντας, καθώς ο τερματοφύλακας είχε πέσει προς τη δεξιά του γωνία.

Ο Ντεσαγί και άλλοι συμπαίκτες του συγχαίρουν τον σκόρερ Μακρόν

Από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του ματς, ο Μακρόν, που έπαιζε ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο, φαίνεται πως το καταδιασκέδασε. Επιπλέον, κέρδισε και πόντους στην προεκλογική του εκστρατεία, μια που όλα τα κανάλια πρόβαλαν φυσικά τα κατορθώματά του στο γρασίδι.

Πενήντα χιλιάδες ευρώ συγκεντρώθηκαν από το ματς για τους εργαζόμενους στο τοπικό νοσοκομείο.

Τα χέρια στο κεφάλι για μια χαμένη ευκαιρία. Πίσω του, διακρίνεται ο Καρεμπέ

Νωρίτερα, σε μία ημέρα που η προεδρική ατζέντα ήταν γεμάτη αθλητικά γεγονότα, ο Μακρόν επισκέφθηκε τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι, καθώς και στάδια υπό κατασκευή και το Ολυμπιακό Χωριό. Εκτός από τον πρόεδρο του Paris 2024, Τόνι Ιστανγκέ, τον υποδέχθηκε  η δήμαρχος του Παρισιού και πλέον και επίσημα αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, Αν Ινταλγκό.

Ο Τόνι Ινσταγκέ, πρόεδρος του Paris 2024, καλωσορίζει τον Εμανουέλ Μακρόν στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής – Francois Mori/Pool via REUTERS

«Στόχος δεν είναι μόνο να κερδίσουμε μετάλλια, αλλά να βάλουμε τον αθλητισμό στην καρδιά του έθνους», είπε στους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο γάλλος πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ και η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό μπροστά στη μακέτα του Ολυμπιακού Χωριού – REUTERS/Sarah Meyssonnier/Pool

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...