200
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Φοβόμαστε ότι οι νεκροί από Covid θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 18:17
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Φοβόμαστε ότι οι νεκροί από Covid θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 18:17

Ηπια είναι η επιβάρυνση που παρουσίασε η Αττική αυτές τις μέρες, αφού μόλις που ξεπέρασε τις 500 διαγνώσεις ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα. Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη είχε μεγαλύτερη αύξηση, αφού έχει το 25% του πληθυσμού της Αττικής και έξι φορές περισσότερες διαγνώσεις ανά μονάδα πληθυσμού, σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή.

«Ο επταήμερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα και φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο», είπε ο καθηγητής, καθώς «έχει παρατηρηθεί περαιτέρω αύξηση του αριθμού διαγνώσεων στους άνω των 65».

Οπως είπε ο ίδιος, οι νέοι από 19 έως 39 ετών έχουν 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο. Οι ηλικίες από 40 έως 65 έχουν επίσης 600 διαγνώσεις, ενώ οι σχολικές ηλικίες είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και διατηρούν 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, χτύπησε το καμπανάκι για τα άτομα από 45 έως 65 ετών, καθώς είναι η δεύτερη ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη θνητότητα, ενώ δημιουργείται και πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι βασικός παράγοντας μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου είναι το να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να αερίζουμε τον χώρο, όταν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένειά μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...