241
Αεροσκάφη στον διάδρομο του Γκάτγουικ (φωτ.αρχείου) | EPA/GERRY PENNY

Λονδίνο: Χάος στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ λόγω drone

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 10:20
Αεροσκάφη στον διάδρομο του Γκάτγουικ (φωτ.αρχείου)
| EPA/GERRY PENNY

Λονδίνο: Χάος στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ λόγω drone

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 10:20

Ενα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Βρετανία , το Γκάτγουικ έξω από το Λονδίνο έκλεισε για ώρες εξαιτίας της εμφάνισης drone πάνω από τον διάδρομο, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

Οι πτήσεις προς αναχώρηση καθηλώθηκαν ενώ οι αφίξεις στάλθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, κάποιες μάλιστα έφτασαν να προσγειωθούν στο Παρίσι ή και το Αμστερνταμ!

Το αεροδρόμιο άρχισε να ακυρώνει πτήσεις λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης (11 στην Ελλάδα) όταν εντοπίστηκαν δύο drone πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης.

Αργότερα έφτασαν αναφορές για «πολλαπλές θεάσεις» ιπτάμενων συσκευών, όπως είπαν τουλάχιστον οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.

Ο διάδρομος άνοιξε μόλις στις 03:01 της Πέμπτης (05:01 στην Ελλάδα), αλλά έκλεισε ξανά 45 λεπτά αργότερα λόγω της εμφάνισης και άλλων συσκευών.

Οι πτήσεις διεξάγονται πλέον κανονικά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά όσον αφορά το πρόγραμμα των πτήσεων.

Στα τέρμιναλ του επικρατούσε σύγχυση και συνωστισμός μεταξύ των εκατοντάδων επιβατών που παρέμειναν στο αεροδρόμιο χωρίς νέα για το πότε θα μπορέσουν να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους. Αλλοι περίμεναν για ώρα μέσα στο αεροσκάφος τους μέχρι να πάρουν το σήμα της αναχώρησης.

Επιβάτες που μίλησαν στο BBC είπαν ότι είναι περίεργο που εξαιτίας δύο drone έκλεισε για ώρες το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drone δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από αεροσκάφη ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 400 πόδια (122 μέτρα).

Η αστυνομία του Σάσεξ διερευνά το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...