293
Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής | Menelaos Myrillas / SOOC

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη με τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 12:17
Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη με τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 12:17

Η αντίθεση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι διαχρονική, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews είπε χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη» με τη Συμφωνία ενώ προσέθεσε σχετικά: «Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας πολύ θα ήθελε να βρει μια “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”, ή έστω να κατασκευάσει κάποιους εκ των υστέρων “συνενόχους”, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.  Αντιθέτως. Τον καταδίκασε ο ελληνικός λαός, θα τον καταδικάσει και η Ιστορία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υπουργός επισημαίνει ότι οι φοροαπαλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ΝΔ δεν είναι απλώς εφικτές, είναι αναγκαίες για να πάρει μπρος η οικονομία.

Σε ερώτημα για τη στάση που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι το ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στην έξαλλη αντιπολίτευση θα είναι μασκαραλίκι. «Αν βγάλει το καπέλο της “σοβαρότητας” που προσπαθούσε να φορέσει ως κυβέρνηση και βάλει πάλι το καπέλο της “επανάστασης”, απλώς θα καταλάβουν ακόμα περισσότεροι ότι είναι ένα κόμμα εθισμένο στις ευκαιριακές μεταμορφώσεις», είπε.

Για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου τονίζει: «ένα έργο που πριν 5 χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση, το παραλάβαμε σπασμένο σε οκτώ κομμάτια από τα οποία δεν έχει ξεκινήσει κανένα. Στα τρία δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση γιατί υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με το ΣτΕ και τον ανάδοχο που δεν μπορεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή».

Το έργο, συμπλήρωσε, «είναι στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση. Μελετάμε διεξοδικά το θέμα και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Οσον αφορά την αύξηση στα διόδια που ανακοίνωσε η Αττική Οδός ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό».