254
Εικόνες από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς έδειξαν πολλά οχήματα υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης με φάρους που αναβοσβήνουν έξω από το νυκτερινό κέντρο | Trey Deabueno/TWITTER @TREYRUFFY/via REUTERS

Κολοράντο: Μακελειό με πυροβολισμούς σε γκέι κλαμπ – Πέντε νεκροί

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2022, 13:43
Εικόνες από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς έδειξαν πολλά οχήματα υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης με φάρους που αναβοσβήνουν έξω από το νυκτερινό κέντρο
|Trey Deabueno/TWITTER @TREYRUFFY/via REUTERS

Κολοράντο: Μακελειό με πυροβολισμούς σε γκέι κλαμπ – Πέντε νεκροί

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2022, 13:43

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε ΛΟΑΤΚΙ νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο.

Ενας ύποπτος έχει τεθεί υπό αστυνομική κράτηση και λαμβάνει ιατρική φροντίδα για τραύματα μετά την επίθεση στο Club Q, ανακοίνωσε η Αστυνομία του Κολοράντο Σπρινγκς, σε συνέντευξη Τύπου.

Η Αστυνομία έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα για το επεισόδιο ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα.

Στον κατάλογο της Google, to Club Q αυτοδιαφημίζεται ως «ένα νυκτερινό κέντρο για ενήλικες με ομοφυλοφιλικό και λεσβιακό προσανατολισμό, που φιλοξενεί θεματικές βραδιές, όπως καραόκε, ντραγκ σόου και DJs».

Στη σελίδα του στο Facebook, τo Club Q δήλωσε «συντετριμμένο από την παράλογη επίθεση στην κοινότητα» και ευχαρίστησε τους «ηρωικούς πελάτες» χάρη στη «γρήγορη αντίδραση» των οποίων «ακινητοποιήθηκε ο ένοπλος» βάζοντας «τέλος σε αυτή την επίθεση μίσους».

Η Αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για το πιθανό κίνητρο της επίθεσης.

Εικόνες από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς έδειξαν οχήματα υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης με φάρους που αναβοσβήνουν σταθμευμένα σε έναν δρόμο κοντά στο νυκτερινό κέντρο.

Μέχρι τις 4.00 π.μ. (13:00 ώρα Ελλάδας) η Αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή γύρω από το νυχτερινό κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε μια σειρά με καταστήματα, στα περίχωρα του Κολοράντο Σπρινγκς.

Το 2016, ένας ένοπλος σκότωσε 49 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο ΛΟΑΤΚΙ στο Ορλάντο της Φλόριντα, προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από την αστυνομία. Ηταν έως τότε το χειρότερο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Ο δράστης της επίθεσης είχε δηλώσει πίστη σε έναν ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...