176
Η δήμαρχος της Μποκοτά Κλαούντια Λόπες (δεξιά) με τη σύζυγό της Ανγκέλικα Λοχάνο αμέσως μετά τη γαμήλια τελετή | twitter.com/ClaudiaLopez

Κολομβία: η πρώτη λεσβία δήμαρχος παντρεύτηκε τη σύντροφό της

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 20:00
Η δήμαρχος της Μποκοτά Κλαούντια Λόπες (δεξιά) με τη σύζυγό της Ανγκέλικα Λοχάνο αμέσως μετά τη γαμήλια τελετή
| twitter.com/ClaudiaLopez

Κολομβία: η πρώτη λεσβία δήμαρχος παντρεύτηκε τη σύντροφό της

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 20:00

Μπορεί κοινωνικά να μην είναι ιδιαίτερα αποδεκτό, όμως ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών στην Κολομβία είναι νόμιμος και τα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

Έτσι, η Κλαούντια Λόπες, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη δήμαρχος της Μπογκοτά τον Οκτώβριο και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της από τον Ιανουάριο, παντρεύτηκε με την επί τρία χρόνια σύντροφό της Ανγκέλικα Λοχάνο.

«Υπόσχομαι να σε τιμάω και να σε αγαπάω για πάντα», έγραψε η Λόπες στο Instagram στη σύζυγό της, η οποία είναι γερουσιαστής της αντιπολίτευσης.

View this post on Instagram

¡Rumbo al momento más feliz de mi vida! ¡Te amo mi Angelica divina! ¡Gracias por existir y por amarme siempre. Te prometo honrarte y amarte toda la vida! ¡Gracias a la vida por este año maravilloso: me gradué del doctorado, gané la Alcaldía y me casé con el amor de mi vida!

A post shared by Claudia López ? (@claudialopezcl) on

«Ευχαριστώ τη ζωή για αυτή την υπέροχη χρονιά, πήρα το διδακτορικό μου, κέρδισα την δημαρχία και παντρεύτηκα τον έρωτα της ζωής μου».

Το μήνυμα συνόδευαν τέσσερις φωτογραφίες του ζευγαριού ντυμένου στα λευκά με μπουκέτα λουλούδια στα χέρια.

Η οριακή νίκη της Λόπες στην δημαρχία τον Οκτώβριο θεωρείται σημαντικό βήμα προόδου για τη χώρα, η οποία κυβερνάται εδώ και χρόνια από μια ανδρική ελίτ.

Η κεντροαριστερή πρώην γερουσιαστής, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει την δημαρχία της Μπογκοτά.

Επικράτησε του φιλελεύθερου Κάρλος Φερνάνδο Γκαλάν με μόλις 35% των ψήφων στην πρωτεύουσα των 7,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...