207
| INTIMEnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Κόλλησε» πάλι το Webex στην τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 16:29
|INTIMEnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Κόλλησε» πάλι το Webex στην τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 16:29

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και πάλι με τη σύνδεση στην πλατφόρμα Webex στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης για τα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν ήταν δυνατή η σύνδεση μέσω των πλοηγών Chrome ή Firefox, χωρίς να ισχύει το ίδιο και για τον Explorer.

Αναφορές για προβλήματα στη σύνδεση υπήρξαν σε πολλές περιοχές της χώρας, τόσο από -πελαγωμένους- γονείς μαθητών, όσο και από δασκάλους που αδυνατούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα.

Ακόμα όμως και σε περιπτώσεις που λειτούργησαν οι διαδικυακές τάξεις, μάθημα ήταν δύσκολο να γίνει με ανοικτά τα μικρόφωνα των μικρών μαθητών που ήθελαν να μιλήσουν στους φίλους τους και τους/τις δασκάλους/ες τους να προσπαθούν να τους ηρεμήσουν.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η γενική εικόνα παραμένει καλή, με σύνδεση περισσότερων από 40.000 τάξεων δημοτικού, αλλά και νηπιαγωγείου, και τη συμμετοχή περίπου 700.000 μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε την ευκαιρία να συνδεθεί με μαθητές Γυμνασίου στο ακριτικό Καστελλόριζο (δείτε κάτω τη σχετική ανάρτησή της στο Τwitter).

Υπενθυμίζεται πως, μολονότι παιδαγωγικά κακό, το ωράριο της τηλεκπαίδευσης για τα δημοτικά είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ώστε να μη συμπίπτουν τα τηλε-μαθήματα με αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...