228
Διάφανα νερά και καταπράσινα νησάκια που κινδυνέουν από τους τουρίστες | Shutterstock

Κλείνει επ’αόριστον η παραλία του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 10:29
Διάφανα νερά και καταπράσινα νησάκια που κινδυνέουν από τους τουρίστες
|Shutterstock

Κλείνει επ’αόριστον η παραλία του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 10:29

Εγινε διάσημη από μια ταινία και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε μαγνήτης για χιλιάδες τουρίστες που περνούσαν από εκεί για την όντως εντυπωσιακή ομορφιά της.

Αλλά η παραλία Μάγια στη Ταϊλάνδη κινδυνεύει από την ίδια τη δημοφιλία της και για να τη διατηρήσουν οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να απαγορεύσουν επ’ αόριστο την πρόσβαση των τουριστών.

Η ακτή με την λεπτή άμμο και τα νησάκια είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Η Παραλία». Ο ήρωας που υποδυόταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε βρει εκεί τον παράδεισο που πάντα έψαχνε.

Από το 2000, όταν κυκλοφόρησε η ταινία, ως σήμερα οι επισκέπτες αυξάνονταν συνεχώς έστω και αν η μόνη πρόσβαση γίνεται με πλοιάριο. Μέχρι και 5.000 άνθρωποι έφταναν καθημερινά σε μια παραλία που ασφυκτιούσε.

Φέτος η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, σημειώνει το AFP, και οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν τη Μάγια για τέσσερις μήνες ώστε να ανακάμψει.

Η ζημιά από τις ορδές των τουριστών στην παραλία, τα κοράλλια και τα φυτά της ήταν τελικά πολύ μεγάλη οπότε το προσωρινό κλείσιμο μετατράπηκε σε μόνιμο –μέχρι νεοτέρας- από την 1η Οκτωβρίου.

Πόσο θα χρειαστεί η αποκατάσταση στο φυσικό είναι άγνωστο αν λάβουμε υπόψη ότι δεν είναι  μόνο οι τουρίστες που επιβαρύνουν την κατάσταση, αλλά και η κλιματική αλλαγή και η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών.

Η Ταϊλάνδη δεν είναι η μόνη χώρα της περιοχής που παίρνει τέτοια μέτρα. Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες σπεύδουν να πάρουν ανάλογα μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...