255
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως | Intime

Κεραμέως: Σημαντικό εργαλείο τα self tests για την επαναλειτουργία των σχολείων

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2021, 13:42
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|Intime

Κεραμέως: Σημαντικό εργαλείο τα self tests για την επαναλειτουργία των σχολείων

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2021, 13:42

Τα self test για τον κορονοϊό, που θα αρχίσουν να διατίθενται στο κοινό τις επόμενες ημέρες, θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επαναλειτουργία των σχολείων, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στον Ant1, η κυρία Κεραμέως είπε μεταξύ άλλων ότι έχει γίνει η παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία.

«Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 12 Απριλίου, να ανοίξουν τα λύκεια» είπε η υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χρήσης των τεστ, η υπουργός είπε ότι κάθε μαθητής θα κάνει το self test στο σπίτι του και, εάν είναι θετικό, θα το δηλώνει στην πλατφόρμα και θα πηγαίνει για επιβεβαιωτικό τεστ. Διαφορετικά, θα παίρνει βεβαίωση για να τη δίνει στο σχολείο. Οπως εξήγησε η υπουργός, «το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους ασυμπτωματικούς».

Για τις εξετάσεις, είπε ότι οι κατατακτήριες θα προχωρήσουν μόλις δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια. Οι Πανελλαδικές τόνισε ότι δρομολογούνται κανονικά εντός του Ιουνίου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα και η ημερομηνία έναρξής τους.

Τέλος, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, για λίγες μέρες και μόνο εντός Ιουνίου, «για να κερδίσουμε μέρες στη δια ζώσης εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...