309
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων στα σχολεία | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κεραμέως: «Νόμιμος ο σκοπός» της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 13:53
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων στα σχολεία
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κεραμέως: «Νόμιμος ο σκοπός» της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 13:53

Αμετακίνητη στην απόφασή της να ισχύσει η απευθείας μετάδοση των μαθημάτων, μέσω καμερών στις τάξεις, για τους μαθητές που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στο σχολείο, εμφανίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία μάλιστα δήλωσε δικαιωμένη από τη θέση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εδώ).

Απέκρουσε δε τις επικρίσεις που διατυπώνουν αντιπολίτευση και συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις οποίες απέδωσε σε μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα.

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε. Είπε ότι είναι “νόμιμος ο σκοπός”. Αρα η διαδικασία είναι νόμιμη. Είπε ότι υπήρξε διαβούλευση και ότι ενσωματώθηκαν οι παρατηρήσεις της. Ούτε βήμα πίσω. Κάνουμε αυτό που θεωρούμε καθήκον μας και συνεχίζουμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Η ίδια χαρακτήρισε «αυτονόητη υποχρέωση» της πολιτείας τη διασφάλιση της συμμετοχής όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, από τη στιγμή που παραμένουν στο σπίτι για λόγους διασφάλισης της δικής τους και της δημόσιας υγείας. Η υπουργός υπενθύμισε ότι αξίωμα της κυβέρνησης είναι «να μη μείνει κανένας πίσω» σε αυτήν την κρίση και ως εκ τούτου δεν θα μείνει κανείς μαθητής πίσω, επειδή δεν μπορεί να πάει στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει για τη Γ’ Λυκείου, ενώ από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυρία Κεραμέως απέκρουσε την κριτική της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Χαράς Κεφαλίδου, περί απροετοίμαστης ρύθμισης με αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα που διχάζει την κοινωνία, αλλά και τα σφοδρά πυρά άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν διαφορετική ανάγνωση της ανακοίνωσης της Αρχής.

«Δύο μέρες τώρα βλέπουμε δίκη προθέσεων και εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε ότι υποχωρούμε. Ούτε βήμα πίσω. Εμείς θα αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση για όλους. Δεν θα αφήσουμε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στη γνώση των παιδιών μας», τόνισε η υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News