258
|

Κεραμέως: Δεν συζητείται άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 13:07

Κεραμέως: Δεν συζητείται άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 13:07

Τη μετατόπιση της προτεραιότητας από το άνοιγμα των σχολείων –και των υπόλοιπων, δηλαδή, βαθμίδων μετά τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία– στο άνοιγμα των εμπορικών επιβεβαίωσε εμμέσως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία σε δήλωσή της την Τετάρτη γνωστοποίησε ότι δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα επόμενα 24ωρα οι επιστήμονες και η κυβέρνηση θα συζητήσουν το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας εμπορικών καταστημάτων (με το σύστημα της «παράδοσης εκτός» ή και το click in shop) από τις 18 Ιανουαρίου και όχι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ηδη από την Τρίτη η κυρία Κεραμέως είχε εξηγήσει ότι το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου –για λόγους προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις– είχε πρακτικά προβλήματα.

Φαίνεται όμως ότι τώρα το θέμα κλείνει, προσώρας, για όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: η επανέναρξη της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια θα απασχολήσει τους ειδικούς την επόμενη εβδομάδα, άρα θα μετατεθεί για τις 25 Ιανουαρίου, αν όλα πάνε καλά.

H πρόκριση της αγοράς έναντι των Γυμνασίων και Λυκείων είχε προεξοφληθεί νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης από τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι το επόμενο βήμα –αν και όταν αυτό γίνει– θα είναι το άνοιγμα των καταστημάτων.

«Το επόμενο βήμα είναι να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος. «Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...