373
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο του ΣΚΑΪ | SKAI/WebTV

Λοβέρδος μετά την «καθαίρεσή του» από τη Γεννηματά: Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 12:17
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο του ΣΚΑΪ
|SKAI/WebTV

Λοβέρδος μετά την «καθαίρεσή του» από τη Γεννηματά: Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 12:17

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την «καθαίρεσή» του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε… «ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί εκνευρισμού του για την απομάκρυνση από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά. Φυσικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η απομάκρυνσή του είναι αποκλειστικά απόφαση της κυρίας Γεννηματά, και πως εκείνος την ευχαρίστησε, καθώς είχε επί πεντέμισι χρόνια την ευκαιρία να εκφράζει το… ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει την παραφιλολογία περί αντιπαράθεσής του με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και να υποβαθμίσει τη σημασία της αλλαγής των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων (καθώς αναλαμβάνουν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης), ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «ανοησίες και χαζομάρες» τις αναφορές ότι υπήρξε εκνευρισμός από την πλευρά του, λέγοντας ότι στη σύντομη συνάντησή του με την κυρία Γεννηματά, «που δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό», αντάλλαξαν ευχές και της είπε ότι εάν πιστεύει εκείνη πως πρόκειται για μια επιλογή που κάνει καλό στο κόμμα, τότε «μια χαρά και προχωράμε».

Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, παρατήρησε ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία, «θα υπήρχαν πολλές εξελίξεις στα κόμματα». Η πανδημία, τόνισε, δεν μας επιτρέπει να θέσουμε τέτοια θέματα, όμως στο εσωτερικό των κομμάτων «μια τέτοια συζήτηση δεν σταματά ποτέ, ούτε και σε καιρό πολέμου».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θέλει να δει την παράταξή του να υπερδιπλασιάζει τις δυνάμεις της. Τόνισε πως θέλει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει τόσο, που να μιλά πλέον για μέτωπα, «γιατί όταν είσαι μικρός, το πρώτο που σου λένε είναι “με ποιον θα πας;”». Ως προς αυτό, χαρακτήρισε τη ΝΔ ιδεολογικό αντίπαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ υπαρξιακό αντίπαλο.

Σε όσους διαδίδουν ότι βρίσκεται πιο κοντά στη ΝΔ, απάντησε ότι έχει μια πορεία, από την άσκηση εξουσίας, που καθιστά χωρίς νόημα αυτές τις διαρροές και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στον ΕΟΔΥ, στο κοινωνικό σχολείο, στη φοίτηση ξένων φοιτητών σε ελληνικά πανεπιστήμια με δίδακτρα.

Στο ερώτημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ», απάντησε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και, ως ΠΑΣΟΚ, μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι ο φορέας των μηνυμάτων της Μεταπολίτευσης, αλλά και του μηνύματος προς το μέλλον, είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...