323
Διαδηλώσεις για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ έγιναν σε εκατοντάδες αμερικανικές πόλεις | REUTERS/Kevin Mohatt

Κεντάκι: Δύο αστυνομικοί αποτάχθηκαν για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 13:01
Διαδηλώσεις για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ έγιναν σε εκατοντάδες αμερικανικές πόλεις
|REUTERS/Kevin Mohatt

Κεντάκι: Δύο αστυνομικοί αποτάχθηκαν για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 13:01

Δέκα μήνες μετά τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ μέσα στο σπίτι της από την αστυνομία του Λούιβιλ, δύο από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς εκδιώχθηκαν από το Σώμα.

Πρόκειται για έναν από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν 32 φορές μέσα στο δωμάτιο της Τέιλορ και ο αστυνομικός που συνέταξε το ένταλμα σύλληψης για την έφοδο στο σπίτι της.

Η Τέιλορ πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά της στο Λούιβιλ του Κεντάκι στις 13 Μαρτίου.

Ηταν μία από μια σειρά αδικαιολόγητων δολοφονιών Αφροαμερικανών που οδήγησαν σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020.

Ο ντετέκτιβ Μάιλς Κόσγκροουβ, ένας από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν την Τέιλορ, και ο ντετέκτιβ Τζόσουα Τζέινς, που ετοίμασε το ένταλμα σύλληψης, είχαν ενημερωθεί τον Δεκέμβριο ότι η αστυνομία του Λούιβιλ σκόπευε να τους απολύσει.

Οι αστυνομικοί είχαν εισβάλει αργά τη νύχτα στο σπίτι της Μπριόνα Τέιλορ, η οποία κοιμόταν μαζί με τον σύντροφό της.

Ο σύντροφός της πυροβόλησε μία φορά εναντίον αυτών που, όπως είπε, θεώρησε πως ήταν διαρρήκτες. Τρεις αστυνομικοί απάντησαν με 32 πυροβολισμούς, έξι από τους οποίους χτύπησαν την Τέιλορ, σκοτώνοντάς την.

Το συνδικάτο των αστυνομικών διαμαρτυρήθηκε για την απόταξη. «Οπωσδήποτε δεν υπάρχουν αποδείξεις σε αυτή την υπόθεση ότι οι πολιτικές και οι διαδικασίες του LMPD παραβιάστηκαν μέχρι του σημείου να δικαιολογείται η απόταξη. Ο προσωρινός αρχηγός Τζέντρι όχι μόνο έλαβε τη λάθος απόφαση αλλά έστειλε και ένα δυσοίωνο μήνυμα σε κάθε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Λιούιβιλ Μέτρο».

Ο Κόσγκροουβ απολύθηκε λόγω χρήσης φονικής βίας επειδή πυροβόλησε 16 φορές μέσα στο σπίτι της Τέιλορ και δεν ενεργοποίησε την κάμερα που έφερε στο σώμα του, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο αντίγραφο της επιστολής απόταξής του.

Ο Τζέινς, που είχε συντάξει το ένταλμα σύλληψης για την έφοδο στο σπίτι της Τέιλορ, αποτάχθηκε την Τρίτη, επειδή «δεν κατάφερε να συμπληρώσει έντυπο Σχεδίου Επιχειρήσεων Εντάλματος Σύλληψης», σύμφωνα με το CNN.

Την Τετάρτη, η Ερικα Σιλντς, πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα που παραιτήθηκε τον Ιούνιο μετά τον θανατηφορο πυροβολισμό ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό του Σώματος, διορίστηκε επικεφαλής της αστυνομίας του Λούιβιλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...