• O Κασσελάκης διάβασε στα αγγλικά το «Πιστεύω» - ο Μεϊμαράκης στα ελληνικά

    Ενα ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», της εμβληματικής εφημερίδας της Διασποράς στις ΗΠΑ, φώτισε με ιδιαίτερο τρόπο τους εορτασμούς που έλαβαν χώρα την Κυριακή στη Νέα Υόρκη για να τιμηθεί (με τη συνήθη χρονοκαθυστέρηση) η Επανάσταση του 1821 και η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

     

    Δεν υπήρξαν μόνο εικόνες από την παρέλαση των τσολιάδων στη φημισμένη 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, αλλά και από την καθιερωμένη δοξολογία, που προηγήθηκε, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

     

    Εκεί για παράδειγμα, ο φωτογραφικός φακός του «Εθνικού Κήρυκα» εντόπισε, μεταξύ άλλων, τη Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τη Νίκα Κασσιμάτη βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Γιώργο Αυτιά, δραστήριο υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.

     

    Ωστόσο, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν δύο άλλοι πολιτικοί. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του κόμματος, και ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οι δυο τους μάλιστα είχαν την τιμή να αναγνώσουν το «Πιστεύω»: ο μεν κ. Μεϊμαράκης στα ελληνικά –καθότι η αγγλική του προφορά δεν είναι και τόσο καλή– ο δε κ. Κασσελάκης στα αγγλικά –καθότι τα ελληνικά του πάσχουν, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος.

    Το ενδιαφέρον, βέβαια, δεν είναι τόσο στη συμμετοχή στο τελετουργικό του κ. Μεϊμαράκη –η ΝΔ παραμένει ένα κόμμα με ιστορικούς και στέρεους δεσμούς με την Ορθοδοξία. Το ενδιαφέρον είναι στη συμμετοχή του κ. Κασσελάκη, ο οποίος ηγείται ενός κόμματος, θεωρητικά ριζοσπαστικού και αριστερού, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο τον διαχωρισμό του Κράτους με την Εκκλησία.

     

    Αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Κασσελάκης είχε πει και το αμίμητο: «Πρώτα ο Θεός, θα… προχωρήσουμε τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας» –προφανώς είπε να ρωτήσει τον Υψιστο πότε να το προχωρήσει.

  • Από την τηλεόραση στο ευρωψηφοδέλτιο: Ο Μανώλης Αναγνωστάκης υποψήφιος με τον Λοβέρδο

    Φαίνεται πως παρά τις ηθικοπλαστικές διακηρύξεις των κομμάτων, ότι εφέτος δεν θα υποκύψουν στον πειρασμό των celebrities που κάνουν την εισπήδησή τους στην πολιτική για να φέρουν σταυρούς, δεν μπορεί να υπάρξει ευρωψηφοδέλτιο χωρίς την τηλεπερσόνα του.

     

    Είχαμε τη ΝΔ με τον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΪ) και την Ελεονώρα Μελέτη (Mega), τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Παπανώτα και τον Δημήτρη Πανόπουλο (Alpha) –έχουμε τώρα και τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη (Open).

     

    Ασφαλώς, άλλο η κυρία Μελέτη με τις έξι γλώσσες και άλλο ο κ. Παπανώτας. Και ο κ. Αναγνωστάκης είναι ένας δημοσιογράφος-παρουσιαστής με πείρα και ξεχωριστή πορεία στα ελληνικά ΜΜΕ, από την εποχή που, στα υπέροχα 90s, ήταν διευθυντής του αλήστου μνήμης περιοδικού «Max», ως την κρουστή παρουσία του στο πάνελ της ενημερωτικής εκπομπής «Ωρα Ελλάδος», τρεις δεκαετίες αργότερα.

     

    Αλλά και πάλι, βρεθήκαμε στην αμήχανη θέση να διαφημίζει κάποιος, από την τηλεόραση, την υποψηφιότητά του επειδή είναι ήδη γνωστός, από την τηλεόραση: το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Αναγνωστάκης πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι θα είναι η τελευταία παρουσία του στην εκπομπή, καθώς θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του κ. Λοβέρδου, με τον οποίο, όπως διευκρίνισε, είναι φίλοι «από τα πανεπιστημιακά μας χρόνια».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Τα γενέθλια της Νατάσας Παζαΐτη μαζί με τον... Πέπε

    Σε άλλα νέα, η Νατάσσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, γιόρτασε τα 58α της γενέθλια και μας το γνωστοποίησε με μια πολύ χαριτωμένη φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram.

     

    H κυρία Καραμανλή έσβησε τα δύο κεράκια με τον αριθμό 58, έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της, Αλέξανδρο και την Αλίκη, με τον πρώην Πρωθυπουργό –ο οποίος ως γνωστόν έχει τερματίσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή– να την παρακολουθεί ευτυχισμένος και στην αγκαλιά της τον γατούλη Πέπε, ο οποίος, όπως η ίδια μας ενημέρωσε έκλεισε και αυτός έναν χρόνο.

     




text
  • Εντάξει, αν ρίξεις καμιά ατομική βόμβα μπορεί να σε τραβήξουν για κακούργημα


    29 Απριλίου 2024, 22:13