• Ο Κασσελάκης για το διώροφο του 1,8 εκατ. ευρώ: Ηθελα ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι μου

    Για τα όσα είπε και όσα δεν είπε –«δεν είσαι ο λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω»– ο Στέφανος Κασσελάκης στον Νίκο Ευαγγελάτο θα τα διαβάσατε αλλού στο Protagon.

     

    Εδώ θα σταθούμε τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σπιτικό που ετοιμάζει στο Κολωνάκι, για να μείνει με τον καλό του τον Τάιλερ Μακμπέθ –άλλωστε το επικοινωνιακό σχήμα αυτό ήταν: δείχνουμε το υπό ανακαίνιση σπίτι για να επισκιάσει τη γενικευμένη αρλουμπολογία και την παραδοξότητα ενός αρχηγού κόμματος που μιλάει για νίκη στις εκλογές, αλλά όχι για αποτυχία αν χάσει με δέκα μονάδες.

     

    Ο κ. Κασσελάκης λοιπόν άνοιξε το σπίτι του στον κ. Ευαγγελάτο και στο Mega –θα πρέπει να είναι έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας που στον ΑΝΤ1 είχε αναλάβει να διαφημίζει ό,τι κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά το scoop το έδωσε σε άλλον. Είναι ένα δίπατο σπίτι με μπαρ, master bedroom κλπ, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ.

     

    Αλλά με έναν μαγικό τρόπο ο κ. Κασσελάκης ενέταξε όλη αυτή τη μεγαλοαστική υπερπαραγωγή στο όνειρο κάθε Ελληνα να έχει «ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του».

     

    «Αυτό το οποίο θέλει να αισθάνεται ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα, ότι έχει ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, το οποίο ανήκει σ’ εκείνον, σ’ εκείνη. Άρα λοιπόν εμείς θέλουμε να έχουμε ένα μέρος στο οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε τη ζωή μας μακροπρόθεσμα, απλά πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Ε ναι, απλά πράγματα…

  • Υποψήφια με τη ΝΔ η Ελεονώρα Μελέτη;

    Μένουμε στον χώρο του πολιτικού lifestyle, για να πούμε ότι η εκκρεμότητα 10 κενών θέσεων στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας –αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών– πυροδότησε τις πληροφορίες ότι μία εξ αυτών θα καταληφθεί τελικά από την Ελεονώρα Μελέτη, τηλεπερσόνα που διατηρεί καθημερινή εκπομπή στο Mega (το «Mega Καλημέρα», που ανήκει στο υποείδος του infotainment).

     

    Η αλήθεια είναι ότι τα περί υποψηφιότητας της κυρίας Μελέτη στις ευρωεκλογές, κυκλοφορούν εδώ και κάποιον καιρό. Η ίδια άλλωστε, είχε πει, τον περασμένο Ιανουάριο, ότι την είχαν βολιδοσκοπήσει από κάποιο κόμμα –χωρίς τότε να πει ποιο κόμμα, παρά μόνο ότι το σκέφτεται: «Αν νιώσω ότι η πρόταση γίνεται γιατί πραγματικά κάποιος πιστεύει στο βιογραφικό μου (ακαδημαϊκό και βιωματικό) και στις ικανότητές μου και όχι στη δημοτικότητά μου ως τυράκι, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά», είχε πει.

     

    Αλλά οι φήμες ότι τελικά η κυρία Μελέτη παίζει να είναι υποψήφια με τη ΝΔ φούντωσαν όταν την περασμένη εβδομάδα η ίδια ανακοίνωσε πως η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, καθώς το κανάλι «θα προσαρμόσει» το πρόγραμμά του λόγω των ευρωεκλογών.

     

    Σε εκείνη την εκπομπή ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής είχε βγει και είχε πει τα εξής: «Είχα ένα ρεπορτάζ πριν από τα Χριστούγεννα που έλεγε ότι είχε γίνει μία προσέγγιση στην κυρία Ελεονώρα να κατέβει στις ευρωεκλογές. Μαθαίνω ότι 1η Μαΐου η εκπομπή ολοκληρώνεται και είναι το σημείο αναφοράς για όσους θα κατέβουν στις ευρωεκλογές. Τι συμβαίνει;»

     

    Και εκείνη χαμογελώντας είχε πει: «Να απαντήσω στα γαλλικά, στα ιταλικά ή στα αγγλικά; Εγώ δεν θα σε αδειάσω σε καμία περίπτωση. Το ρεπορτάζ σου έχει βάση. Τα της Ευρωβουλής θα τα συζητήσουμε και θα αποδειχτούν εν καιρώ. Δεν θέλω να το πιάσουμε τώρα αυτό. Για το τηλεοπτικό, ισχύει ότι η εκπομπή ολοκληρώνεται 1η Μαΐου και ισχύει ότι οι Ευρωεκλογές απαιτούν την αναδιαμόρφωση του προγράμματος – πόσο ωραία τα λέω – του Mega. Αυτό θα πούμε τώρα, δεν θα πούμε κάτι άλλο και τα υπόλοιπα εν καιρώ».

     

    Τον περασμένο Φεβρουάριο πάντως, σε συνέντευξή του στο Star, ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα φτιάξει ψηφοδέλτιο με celebrities.

     

    Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες υποψήφιοι με τη ΝΔ.

  • Ο Αυτιάς διαφήμισε τον τρόπο που παρενέβαινε στο Μαξίμου για να γίνουν νόμοι - αλλά αυτό δεν είναι και πολύ καλό για την κυβέρνηση

    Αν για την υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη με τη ΝΔ υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες, δεν συμβαίνει το ίδιο με έναν άλλο αστέρα της εγχώριας τηλοψίας, τον Γιώργο Αυτιά, ο οποίος μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε επισήμως, με φωτογραφία μάλιστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άρχισε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, ως καλεσμένος υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος.

     

    Πρώτος σταθμός, φυσικά, η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, ώστε να συνεχιστεί και η παράσταση που έδωσαν οι δυο τους την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Αφού επανέλαβε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές ως εθνική Ελλάδος και με σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» (όντως τώρα; το σύνθημα της Χούντας;), προχώρησε και σε μια αποκάλυψη που κατ’ αυτόν δείχνει κάτι το καλό για τον δημιουργικό τρόπο που οσμώθηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι ξεκάθαρο ότι είναι όντως καλό.

     

    Ο κ. Αυτιάς διηγήθηκε μια ιστορία: Αποκάλυψε ότι μια μέρα έμαθε για μια χήρα που ο Γιώργος Κατρούγκαλος (ο «κακός» υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) της είχε κόψει τόσο τη σύνταξη, που έπαιρνε 193 ευρώ (που στην απομαγνητοφώνηση έγιναν 135). Έτσι, επικοινώνησε ο ίδιος με το Μέγαρο Μαξίμου και μέσα σε λίγες ώρες ήταν έτοιμος ο σχετικός νόμος για να σωθεί η χήρα.

     

    Μπράβο του του κ. Αυτιά, ενώ αξίζει να ειπωθεί πως αυτή η αποκάλυψη κρίθηκε ως τόσο θετική, ώστε προβλήθηκε και από τον ιστότοπο που προπαγανδίζει το κυβερνητικό έργο.

    Μόνο που αυτή η αποκάλυψη δεν λέει και πολύ καλά πράγματα για τον τρόπο που νομοθετούσε ενίοτε η κυβέρνηση της ΝΔ, η αποκάλυψη δηλαδή ότι ένας δημοσιογράφος —έστω αυτός που θα κατέληγε ως διαμάντι του στέμματος του ευρωψηφοδελτίου— έπαιρνε τηλέφωνο και μέσα σε ένα πρωινό γινόταν νόμος του κράτους, δεν είναι και αυτό που θα αποκαλούσε κανείς καλή νομοθέτηση.

     

    Και κάπως έτσι, μετά τις φλυαρίες του κ. Αυτιά, βρέθηκε η κυβέρνηση να τα ακούει. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση στη Βουλή, του Παύλου Χρηστίδη, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πλέον δραστήριου κοινοβουλευτικού της αντιπολίτευσης.

     




text
  • Φέτος έπρεπε να στείλουμε και στη Eurovision κάτι σε Ολυμπιακό. Τι πρόκριση!


    8 Μαΐου 2024, 23:58