421
Σε αγαπώ, με αγαπάς, εμβολιαζόμαστε: τα σάιτ γνωριμιών στηρίζουν την αντιπανδημική πολιτική του Λευκού Οίκου | CreativeProtagon

ΗΠΑ: Εμβολιασμένος, αγαπάς και αγαπιέσαι καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 21:04
Σε αγαπώ, με αγαπάς, εμβολιαζόμαστε: τα σάιτ γνωριμιών στηρίζουν την αντιπανδημική πολιτική του Λευκού Οίκου
|CreativeProtagon

ΗΠΑ: Εμβολιασμένος, αγαπάς και αγαπιέσαι καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 21:04

Ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να συνεργαστεί, κατά κάποιον τρόπο, με εφαρμογές γνωριμιών και με σκοπό να κάνει τους χρήστες και τις χρήστριές τους «ελκυστικότερους» και «ελκυστικότερες», όπως επί λέξει δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος που είναι αρμόδιος για τη νόσο COVID, ο Αντι Σλάβιτ. Και πώς γίνονται «ελκυστικότεροι» οι Αμερικανοί αυτήν την εποχή; Διά του εμβολιασμού τους με αντικορονοϊκά ενέσιμα σκευάσματα.

Για να κατανοηθεί η φαινομενικά παράδοξη είδηση, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι εξής πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ: πρώτον, ότι η διοίκηση Μπάιντεν φιλοδοξεί να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων Αμερικανών μέχρι την εθνική εορτή τους, στις 4 Ιουλίου, τουλάχιστον με το πρώτο από τα δύο εμβόλια, και, δεύτερον, ότι το αμερικανικό πρόγραμμα εμβολιασμού έχει κολλήσει κάπως, αφού επιβραδύνεται, όπως έγραψε ο ιστότοπος Techcrunch. (Η Corriere della Sera παρατήρησε ότι ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών έπεσε στο μισό από το «πικ» του περασμένου Απριλίου.)

Αρα η έμπνευση του επιτελείου της Ουάσινγκτον δεν συνιστά παρά ένα επιπλέον «όπλο» στον αγώνα κατά της πανδημίας. Μάλιστα οι συντάκτες του Techcrunch το χαρακτηρίζουν «δημιουργικό».

Σε αυτήν την πολιτική κίνηση του Λευκού Οίκου συγκατένευσαν με ενθουσιασμό εννέα από τους μεγαλύτερους ιστοτόπους γνωριμιών, τα σάιτ Tinder, OkCupid, Bumble, Badoo, BLK, Hinge, Chispa, Match και Plenty of Fish, ετοιμάζοντας προσφορές προνομίων για όσους θα εμβολιαστούν: premium περιεχόμενο, σούπερ likes και άλλα παρόμοια, όπως έγραψε και το Axios, συν η ειδική σήμανση ότι εμβολιάστηκαν, η οποία θα κάνει πιο «δυνατό και ανταγωνιστικό» το προφίλ του χρήστη και της χρήστριας.

Το OkCupid ειδικά αποφάνθηκε ότι οι εμβολιασμένοι και οι εμβολιασμένες του, ή οι μέλλοντες και μέλλουσες να εμβολιαστούν, έχουν κατά 14% περισσότερες επιτυχίες σε «ταίρια» συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους ή τους «αρνητές». Μία άλλη λεπτομέρεια με σημασία είναι και αυτή: τα παραπάνω σάιτ γνωριμιών καλύπτουν εθνοτικά και φυλετικά όλη την γκάμα των πολιτών των ΗΠΑ: λευκούς, μαύρους, λατινοαμερικάνους, τους πάντες.

Το προεδρικό επιτελείο ευελπιστεί ότι το ποσοστό εμβολιασμένων θα αυξηθεί με τους περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες και χρήστριες των εφαρμογών γνωριμιών, μάλιστα ο ίδιος ο Σλάβιτ δήλωσε ότι οι «εταιρείες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του προέδρου Μπάιντεν για δράση». Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φράση, ο Σλάβιτ θέλησε να υπογραμμίσει, λένε οι πολιτικοί αναλυτές των ΗΠΑ, ότι, τελικά, δεν πρόκειται ακριβώς περί «συνεργασίας» ή «συμμαχίας» του Λευκού Οίκου με τα σάιτ των γνωριμιών, αλλά για ένθερμη υποστήριξή τους στη φιλόδοξη εμβολιαστική πολιτική του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...