540
O Πολ Γκόσαρ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κέρδισε το 71% των ψήφων στην Αριζόνα αλλά όχι την εκτίμηση των αδελφών του | Rep. Paul Gosar/Facebook

ΗΠΑ: Δεν τον ψηφίζουν καν τα αδέλφια του…

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 20:42
O Πολ Γκόσαρ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κέρδισε το 71% των ψήφων στην Αριζόνα αλλά όχι την εκτίμηση των αδελφών του
|Rep. Paul Gosar/Facebook

ΗΠΑ: Δεν τον ψηφίζουν καν τα αδέλφια του…

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 20:42

Τα άγρια ήθη και έθιμα της αμερικανικής κοινωνίας στον πολιτική κονίστρα διατηρούν μετ’ ευλαβείας έξι από τα εννέα αδέλφια ενός μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ρεπουμπλικανού, άκρως συντηρητικού, Πολ Γκόσαρ.

Καθώς τα ήθη αυτά λαμβάνουν σχεδόν πολεμικό χαρακτήρα σε προεκλογικές περιόδους, τα έξι αδέλφια στρέφονται δημοσίως και με αγριότητα κατά του αδελφού τους ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στην Αριζόνα. Οι άνθρωποι δεν «τον πάνε» και τον καθυβρίζουν. Σημειωτέον ότι ο Γκόσαρ υπηρετεί από το 2011 και εκπροσωπεί την ύπαιθρο της Πολιτείας και ορισμένα προάστια του Φίνιξ. Στις τελευταίες εκλογές κέρδισε με το 71% των ψήφων, και θεωρείται πιθανόν να επανεκλεγεί και εφέτος.

O Πολ Γκόσαρ στο γραφείο του

Παράδοση της πολιτικής πολεμικής στις ΗΠΑ είναι η λεγόμενη «αρνητική διαφήμιση» (τουτέστιν δυσφήμηση)  μέσω των media. Ετσι τα αδέλφια Γκόσαρ πολεμούν την επανεκλογή του αδελφού τους με τηλεοπτικό σποτ, υποστηρίζοντας τον αντίπαλό του, τον Δημοκρατικό Ντέιβιντ Μπριλ.

Ο καθένας με τη σειρά του, τα έξι αδέλφια (γυναίκες και άνδρες) περνούν από την κάμερα και δηλώνουν τα χειρότερα για τον αδελφό τους. «Δεν κάνει τίποτα για να στηρίξει την αγροτιά, αδιαφορεί για την περιοχή μας, αν πραγματικά νοιαζόταν για τους ανθρώπους στην Αριζόνα σίγουρα θα αγωνιζόταν για κοινωνική ασφάλεια και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, δεν σας ακούει, δεν έχει τα συμφέροντά σας στην καρδιά του» και τα συναφή.

Στο σποτ -το οποίο τοπική εφημερίδα της Αριζόνας χαρακτήρισε «βάναυσο, αλλά όχι απροσδόκητο»- αποκαλύπτονται τα ονόματα των έξι αδελφών του Γκόσαρ στο τέλος, ώστε να δημιουργηθεί στον θεατή η μεγαλύτερη δυνατή αρνητική εντύπωση. (Να μείνει με το στόμα ανοιχτό, όπως λένε.)

Ιδού το  εν λόγω σποτ:

Ο ίδιος ο Πολ Γκόσαρ κατά καιρούς έχει εξαπολύσει μέσω των media μύδρους κατά αντιπάλων του ή και… γενικώς.

Εχει δηλώσει ότι τα γεγονότα στην πόλη Σάρλοτσβιλ, το 2017, ήταν σχεδιασμένα από την «Αριστερά» με σκοπό την υπονόμευση του Ντόναλντ Τραμπ. Εχει κατηγορήσει τον Τζορτζ Σόρος για συνεργάτη των ναζιστών. Εχει αποκαλέσει «αηδιαστικούς και διεφθαρμένους» τους μουσουλμάνους μετανάστες. Εχει υπερασπιστεί τον ακροδεξιό ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον. Και έχει επικρίνει τον Πάπα Φραγκίσκο για τις δηλώσεις του περί κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Μέσων της Αριζόνας, τα αδέλφια του Γκόσαρ θα κυκλοφορήσουν και άλλα τηλεοπτικά σποτ εναντίον του: στο ένα θα υπερασπίζονται «την οικογενειακή τιμή τους» και «το καλό τους όνομα», στο άλλο θα αποκαλούν τον αδελφό τους «ρατσιστή» κ.ο.κ.

Η άμυνα του Γκόσαρ με τουίτ περιορίζεται σε σχολιασμούς του τύπου «είναι οπαδοί της Κλίντον, σιχαίνονται τον πρόεδρο Τραμπ» και «δεν διαλέγεις την οικογένειά σου».

Οι Γκόσαρ είναι δέκα αδέλφια, και ο Πολ μάλλον έχει τη σιωπηλή υποστήριξη των δύο αφού τα υπόλοιπα επτά τον έχουν καταγγείλει δημόσια. Η μάνα του, λένε, τον στηρίζει.

Τα μαύρα σποτ

Οι αρνητικές διαφημίσεις πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’60. Οι διάφοροι πολιτικοί, τότε άρχισαν να προβάλλουν περισσότερο τα κουσούρια των αντιπάλων τους παρά τα δικά τους προτερήματα.

Το διέπραξε (με τεράστια επιτυχία) ο Δημοκρατικός Λίντον Τζόνσον εναντίον του Ρεπουμπλικανού Μπάρι Γκολντουότερ στην προεκλογική κούρσα των προεδρικών εκλογών του 1964.

Το διέπραξε η Χίλαρι εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008 για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Το διέπραξε και ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κλίντον, συμφωνώντας με τον Μπαράκ Ομπάμα που την είχε επικρίνει για χρήση «ψευδών» εναντίον του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...