246
Το γνωστό μοντέλο στο Met Gala 2018 | Reuters

Η Ζιζέλ απαντά στις επικρίσεις της υπουργού Γεωργίας της Βραζιλίας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 22:58
Το γνωστό μοντέλο στο Met Gala 2018
|Reuters

Η Ζιζέλ απαντά στις επικρίσεις της υπουργού Γεωργίας της Βραζιλίας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 22:58

Τη δική της απάντηση στην υπουργό Γεωργίας της Βραζιλίας, Τερέζα Κριστίνα Ντίας, έδωσε το γνωστό σούπερ μόντελ Ζιζέλ Μπούντχεν, η οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική με αφορμή σχόλιό της περί αποψίλωσης των δασών στη χώρα.

Η επιστολή της, που δημοσιεύει το Reuters, την Πέμπτη, προκαλεί την Ντίας να επιδείξει πρόοδο στο θέμα της βιωσιμότητας, λέγοντας ότι «θα ήταν πολύ χαρούμενη να ανακοινώσει θετικές δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Από το 2006 υποστηρίζω έμπρακτα διάφορα οικολογικά πρότζεκτ. Οι παππούδες μου υπήρξαν αγρότες και γνωρίζω την σημασία της γεωργίας για την χώρα μας», σημείωσε σε σχετικό της tweet το γνωστό μοντέλο.

Θυμίζουμε πως πριν λιγα 24ωρα, η Ντίας, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, επέκρινε το γνωστό μοντέλο, τονίζοντας ότι «λέει άσχημα πράγματα για την Βραζιλία χωρίς να έχει γνώση του ζητήματος».

Πρόσθεσε δε ότι το μοντέλο θα πρέπει αντιθέτως να επισημαίνει τα όσα έχουν επιτευχθεί, ενώ την χαρακτήρισε «κακή Βραζιλιάνα».

Στην επιστολή της η Ζιζέλ αντιτάχθηκε στο επιχείρημα ότι η Βραζιλία έχει διατηρήσει τα δύο τρίτα της χλωρίδας της, επισημαίνοντας μάλιστα κυβερνητικά στοιχεία, που δείχνει ότι η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου παρουσιάζει αύξηση, έχοντας αγγίξει το 13,7% – το υψηλότερο σε μία δεκαετία.

«Όντως λοιπόν, υπάρχουν οι κακοί Βραζιλιάνοι που αναφέρετε: είναι όλοι όσοι καταπατούν παράνομα τα δάση και προκαλούν τις αποψιλώσεις τους», της αντέτεινε η Ζιζελ.

Η Ζιζέλ ήρθε και στο παρελθόν σε αντιπαράθεση δύο φορές με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αντικείμενο τις πολιτικές του για τις προστατευόμενες περιοχές του Αμαζονίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...