281
Η εγκατάσταση του 27χρονου καλλιτέχνη «σε μυστικό σημείο» κάπου στην αφρικανική έρημο | Max Siedentopf

To «Africa» των Toto θα παίζει… εσαεί σε έρημο της Αφρικής [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 09:45
Η εγκατάσταση του 27χρονου καλλιτέχνη «σε μυστικό σημείο» κάπου στην αφρικανική έρημο
|Max Siedentopf

To «Africa» των Toto θα παίζει… εσαεί σε έρημο της Αφρικής [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 09:45

«Ευλογημένες να’ ναι οι βροχές στην Αφρική», τραγουδούσαν οι Toto το 1982, σε ένα τραγούδι τόσο θρυλικό, όσο και διαχρονικό, καθώς πέρσι και πρόπερσι είδαμε την διαδικτυακή του αναβίωση με δεκάδες memes αλλά και μια διασκευή από τους Weezer που το έφερε ξανά στο προσκήνιο.

Κάποιοι το μισούν, κάποιοι το ακούν ευχάριστα και κάποιοι το λατρεύουν… σε υπερβολικό βαθμό.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ένας γερμανός καλλιτέχνης με ρίζες από τη Ναμίμπια, ο οποίος έστησε στην έρημο Νάμιμπ εγκατάσταση που θα παίζει σε… αιώνια λούπα το τραγούδι.

Η εγκατάσταση βρίσκεται σε άγνωστο σημείο της ερήμου και αποτελείται από έξι ηχεία συνδεδεμένα με ένα Mp3 που περιέχει ένα και μοναδικό τραγούδι – μαντέψτε ποιο.

Ο Μαξ Ζίντεντοπφ δεν έχει αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία αλλά τονίζει ότι η – τροφοδοτούμενη από ηλιακή ενέργεια – κατασκευή έχει προδιαγραφές για να αντέξει όχι μόνο τις έντονες καιρικές συνθήκες και τον καύσωνα, αλλά να υπερνικήσει και τον χρόνο, καθώς εκτιμά πως μπορεί να παίζει εσαεί για τα επόμενα… 55 εκατ. χρόνια – όση και η ηλικία της ερήμου Νάμιμπ.

Μιλώντας στο BBC ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι το τραγούδι θα παίζει στο διηνεκές χάρη στις ηλιακές μπαταρίες της εγκατάστασης «για να συνεχίσουν οι Toto να παίζουν στην αιωνιότητα».

«Ήθελα να παίξω το εν λόγω κομμάτι ως τον απόλυτο φόρο τιμής στο συγκρότημα και το έκθεμα «”Africa” in Africa» εξυπηρετεί αυτό το σκοπό», εξηγεί ο 27χρονος καλλιτέχνης και προσθέτει: «Κάποιοι ντόπιοι το λατρεύουν και άλλοι λένε ότι μάλλον είναι η χειρότερη ηχητική εγκατάσταση που έχει γίνει ποτέ. Το θεωρώ μεγάλο κομπλιμέντο».

Αξίζει να αναφερθεί ότι τo τραγούδι έχει γίνει τέσσερις φορές πλατινένιο και το 2017 ήταν το πιο δημοφιλές στο YouTube με πάνω από 440 εκατ. προβολές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...